Đoković treći put uzastopno osvojio Dubai

Nakon lako dobijenog prvog seta, Novak je u drugom gubio 3:1, a onda je uslijedio preokret kao u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, jer je vezao pet gemova i stigao do trijumfa
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.02.2011. 16:49h

Novak Đoković nastavlja fenomenalnu seriju u 2011. godini - srpski as je i dalje neporažen, a tituli na prvom grend slemu sezone, Australian openu, pridodao je i pehar na turniru serije 500 u Dubaiju. U fenomenalnom finalu, 23-godišnji Beograđanin je za svega 71 minut preslišao Rodžera Federera (6:3, 6:3) i osvojio treću uzastopnu krunu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a 20. u karijeri.

Nakon lako dobijenog prvog seta, Novak je u drugom gubio 3:1, a onda je uslijedio preokret kao u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, jer je vezao pet gemova i stigao do trijumfa.

- Prezadovoljan sam, igrao sam odlično. Nadam se da će se ova serija dobrih izdanja nastaviti - istakao je Đoković.

Njemu je to bila 17. uzastopna pobjeda u singlu - dvije je ostvario u decembarskom finalu Dejvis kupa protiv Francuske, tri na Hopman kupu, sedam na Australian openu i sada još pet u Dubaiju. Za titulu je Đokoviću pripao ček na 386 hiljada dolara, dok je Fedeks dobio 181.500.

Zanimljivo, Fedeks je i pored poraza uvećao prednost u odnosu na Đokovića, pa će od ponedjeljka imati 385 bodova više na ATP listi. On, naime, lani nije učestvovao u Dubaiju, a za finale je prigrabio 300 bodova. Beograđanin je ostao na istom učinku, jer je samo odbranio svojih 500.

Bonus video: