Mario Ančić završio karijeru

Ne mogu više ovo da podnesem, završio sam karijeru. Primoran sam na ovaj korak, jer moja leđa više ne mogu da podnesu napore profesionalnog tenisa - istakao je 26-godišnji Splićanin
110 pregleda 0 komentar(a)
Mario Ančić, Foto: ARHIVA VIJESTI
Mario Ančić, Foto: ARHIVA VIJESTI
Ažurirano: 21.02.2011. 18:52h

Mario Ančić je odlučio da završi karijeru! Hrvatski teniser se na ovaj korak odlučio zbog problema sa leđima, a prije toga imao je problema i sa mononukleozom. Očigledno da više nije snage da se borim sa čestim odsustvima sa terena i pokušajima da se vrati u nekadašnju formu.

Nekada sedmi igrač svijeta (10. jul 2006. godine) igrao je polufinale Vimbldona (2004), četvrtfinale Rolan Garosa (2006), osvojio olimpijsku bronzu u paru sa Ivanom Ljubičićem (2004), a sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je Dejvis kup 2005. godine.

U karijeri je osvojio tri turnira, a u trenutku kada je odlučio da stavi tačku bio je na 474. poziciji na ATP listi, što jasno pokazuje koliko su povrede unazadile karijeru momka kome su predviđali blistavu karijeru. Smatralo se da će zasjeniti čak i Gorana Ivaniševića. Međutim, povreda je bila jača od Ančića.

- Ne mogu više ovo da podnesem, završio sam karijeru. Primoran sam na ovaj korak, jer moja leđa više ne mogu da podnesu napore profesionalnog tenisa - istakao je za hrvatske medije 26-godišnji Splićanin.

Sve je krenulo kako ne treba februara 2007. godine prije Dejvis kup meča sa Njemačkom. Tada mu je dijagnosticiran teži oblik mononukleoze, uslijedila je duga pauza, a nekoliko puta je pokušao da se vrati na stare staze slave. Igrao je 2009. godine finale ATP turnira u Zagrebu i polufinale Roterdama, ali je u maju prošle godine doživio tešku povredu leđa, koja se pokazala presudnom za kraj karijere.

Za srijedu je Ančić najavio konferenciju za štampu na kojoj će opširnije pričati o odluci da prije vremena okonča karijeru.

Bonus video: