DOHA

Voznijacki osvojila 13. titulu u karijeri

Igrala sam odličan tenis, bolje sam igrala nego ranije, agresivnije i veoma sam srećna zbog pobjede
0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: REUTERS
Karolina Voznijacki, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.02.2011. 18:07h

Dankinja Karolina Voznijacki, koja će od sjutra ponovo biti najbolja teniserka svijeta, slavila je na turniru u Dubajiu. Ona je u finalnom meču savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu nakon sat i 14 minuta igre sa 6:1, 6:3 i stigla do 13. pobjede u karijeri. Koliko je Dankinja bila dominantna u prvom setu pokazuje i podatak da Ruskinja nije osvojila nijedan gem na svoj servis, a uspjela je da napravi jedan brejk.

I u drugom setu Karolina je nastavila sa odličnom igrom, njenom najboljom u ovoj godini i veoma brzo je stigla do 5:1. Kuznjecova se tada malo trgla, ali isuviše kasno da bi mogla da napravi preokret.

- Igrala sam odličan tenis, publika je bila nevjerovatna i samo se trudila da uživam na terenu. Bolje sam igrala nego ranije, agresivnije i veoma sam srećna zbog pobjede - rekla je Voznijacki.

Nagradni fond turnira u Dubaiju je 2.050.000 dolara, a pobjednici će pripasti 360.000 dolara i 900 bodova za svjetsku rang listu. Ruskinja se morala zadovoljiti sa 180.000 dolara i 620 poena za WTA listu.

Preporučujemo za Vas