Druga titula za Ribarikovu

Slovačka teniserka, koja je uoči turnira u Memfisu zauzimala 105. mjesto na WTA listi,osvojila je drugu titulu u karijeri.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 10:21h

Slovakinja Magdalena Ribarikova pobjednica je WTA turnira u Memfisu, pošto je njena rivalka u finalu, Kanađanka Rebeka Marino, zbog povrede predala meč u drugom setu. Ribarikova je prvi set dobila 6:2 nakon svega 27 minuta igre.

- Žao mi je što Rebeka nije mogla da nastavi meč. Nijesam znala da je povrijeđena, ali sam tokom prvog seta vidjela da nešto nije u redu kod nje. U svakom slučaju, čestitam joj na sjajnom turniru. Vidjela sam da je odigrala veoma dobro protiv Franćeske Skjavone na Australian openu. Igra veoma agresivno, kao Kvitova. Biće odličan igrač – nije štedjela riječi hvale na račun protivnice Magdalena Ribarikova, koja je u tri od četiri meča do finala morala da igra u tri seta, uključujuči i meč prvog kola protiv Vanie King, kada je spasila četiri meč lopte.

Slovačka teniserka, koja je uoči turnira u Memfisu zauzimala 105. mjesto na WTA listi,osvojila je drugu titulu u karijeri. Prvijenac je ostvarila dvije godine u Birmingemu, na travnatoj podlozi.

- Prošlo je dosta vremena od moje prve titule, kada sam i bila među 50 najboljih igračica svijeta. Sada sam se vratila pobjedama, nakon loše 2010. godine. Na početku ove godine sebi sam zacrtala cilj da se vratil u Top 50, nadam se da ću u tome uspjeti. Moja igra još uvijek nije najbolja, moram da budem agresivnija, ali je protekla nedjelja sjajna za moje samopuzdanje – dodala je 22-godišnja Slovakinja.

U finalu tenisera veleras od 20 časova igraće Miloš Raonić i Endi Rodik.

Bonus video: