Voznijacki do polufinala i prvog mjesta na WTA listi

Izraelka je imala deset brejk lopti, dvije više od rivalke, ali je Voznijacki u odlučujućim trenucima igrala bolje i došla do trijumfa u meču koji je trajao jedan sat i 14 minuta
0 komentar(a)
Karolina Voznijacki, Foto: REUTERS
Karolina Voznijacki, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.02.2011. 17:57h

Karolina Voznijacki od ponedeljka će ponovo biti najbolja teniserka na svijetu nakon što se plasirala u polufinale WTA turnira u Dubajiu. Dankinja je u četvrtfinalnom meču savladala Šahar Per 6:2, 6:4. Izraelka je imala deset brejk lopti, dvije više od rivalke, ali je Voznijacki u odlučujućim trenucima igrala bolje i došla do trijumfa u meču koji je trajao jedan sat i 14 minuta. Dankinja je iskoristila šest brejk lopti, a Per samo tri od deset.

Protivnica Voznijacki u polufinalu biće srpska teniserka Jelena Janković koja je pobijedila Samantu Stosur sa 6:3, 5:7, 7:6 (7-4). Australijanka je u odlučujućem setu imala vođstvo 3:0 i 4:1, ali se Jankovićeva vratila i sa tri vezana gema izjednačila (4:4), a potom je uspjela da dovede meč do taj brejka i trijumfa pošto je iskoristila prvu meč loptu.

Karolina Voznijacki i Jelena Janković sastajale su se četiri puta i sva četiri je u svoju korist riješila srpska teniserka.

Među četiri najbolje plasirala se i Ruskinja Svetlana Kuznjecova nakon što je bila bolja od Agneške Radvanske 7:6 (9-7), 6:3, a njena protivnica u finalu biće Italijanka Flavija Peneta, koja je Alisi Klejbanovoj (Rusija) prepustila svega dva gema (6:2, 6:0).

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona i 50 hiljada dolara, a pobjednici će pripasti 900 bodova i 360 hiljada dolara.

Bonus video: