Raonić preko Kendrika do Top 50 i polufinala sa Fišom

Meč između dvojice tenisera čija je glavna odlika sjajni servis počinje u 18 časova po našem vremenu (11 po lokalnom). Četiri sata kasnije drugo polufinale, u kojem se sastaju pobjednici mečeva Del Potro - Rasel i Rodik - Hjuit
0 komentar(a)
Raonić, Foto: Beta/AP
Raonić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.02.2011. 17:43h

Serija pobjeda Miloša Raonića i dalje traje - 20-godišnji Kanađanin se plasirao u polufinale ATP turnira serije 500 u Memfisu, pošto je savladao Amerikanca Roberta Kendrika sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3). Teniser koji je krajem 1990. godine rođen u Podgorici nakon meča nije želio da pruži ruku glavnom arbitru, jer je preinačio odluku linijskog sudije pri rezultatu 40:15 u odlučujućem gemu. Kendrik je ispucao slajs u aut, ali je sudija mislio drugačije. Miloš je bijes iskalio na servisu i svojim 20. asom riješio sve dileme.

Raonić će u polufinalu igrati sa još jednim Amerikancem - Mardijem Fišom, koji je savladao zemljaka Sema Kverija sa 6:3, 6:4. Plasmanom među četiri najbolja u Memfisu, Miloš je obezbijedio ček vrijedan 59 hiljada dolara i 180 ATP poena, pa će od ponedjeljka biti makar 44. na ATP listi.

Duel sa Fišem počinje u 18 časova po našem (11 po lokalnom vremenu), a četiri sata kasnije igra se drugo polufinale. U njemu će nastupiti pobjednici mečeva Endi Rodik - Lejton Hjuit i Huan Martin del Potro - Majkl Rasel, koji počinju u 2 časa poslije ponoći.

TOK MEČA

Miloš Raonić juri plasman u prvo polufinale ATP turnira serije 500. Kanađanin, koji je rođen u Podgorici, u četvrtfinalnom meču u Memfisu je dobio 1. set protiv Roberta Kendrika (6:4), ali je Amerikanac izjednačio jer je pri rezultatu 2:1 u drugom dijelu igre oduzeo servis rivalu i dobio taj set sa 6:3.

Na startu odlučujuće dionice, Miloš je dva puta sačuvao svoj servis i osvojio brejk. Poveo je 3:0 i u 4. gemu propustio dvije vezane brejk lopte, a 31-godišnjak iz Kalifornije je smanjio na 3:1. Pri rezultatu 4:2, Kendrik je imao četiri brejk šanse, ali se momak koji je rođen u Podgorici izvukao i nakon gema dugog 10 minuta poveo 5:2. Sada je 5:3, servis tenisera koji živi u Tornhilu, pregrađu Toronta, sve odlučuje. Miloš je iskoristio svoju drugu meč loptu i slavio sa 6:4, 3:6, 6:3.

Bonus video: