Monfis predao meč, Raonić u finalu

Raonić će u finalu igrati protiv boljeg iz duela između prvog nosioca, Španca Fernanda Verdaska i Argentinca Huan Martina del Potra.
0 komentar(a)
Miloš1, Foto: Www.atpworldtour.com
Miloš1, Foto: Www.atpworldtour.com
Ažurirano: 12.02.2011. 10:28h

Samo nekoliko sati nakon što je prvi put u karijeri izborio plasman u polufinale nekog ATP turnira, Miloš Raonić je lakše nego je mogao pretpostaviti izborio plasman u finale turnira u San Hozeu, drugog najstarijeg u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, Raonićev rival u polufinalu, Francuz Gael Monfis predao je meč zbog povrede zgloba desne ruke, neposredno nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Tima Smičeka sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (8:6). Monfis je već otkazao učešće na turnirima u Memfisu, Akapulku i meč Dejvis kupa, jer će pauzirati četiri do šest nedjelja, i nada se da će biti spreman za turnir u Indijan Velsu.

- Već mjesec i po dana se mučim sa ovim bolom. Ne mogu da udaram bekhend kako treba. Pokušao sam, ali je sve to mekano, a i bolno. Imam bolji bekhend od onog koji sam pokazao u San Hozeu. – kazao je Monfis.

Raonić, koji je sinoć u četvrtfinalu Litvanca Ričarda Berankisa (6:4, 7:6), u finalu će igrati protiv boljeg iz duela između prvog nosioca, Španca Fernanda Verdaska i Argentinca Huan Martina del Potra. Prije toga će danas odigrati egzibicioni meč sa Hrvatom Ivom Karlovićem, nakon čega će uslijediti takmičenje u najbržem servisu. - Uradio sam stvari koje sam htio i stigao sam do mog prvog ATP polufinala. Srećan sam što sam dobro servirao. Igrao sam pomalo defanzivno u nekoliko poena, u trenucima kada sam imao mogućnost da budem agresivniji na terenu, ali osim toga sebi ne mogu da uputim puno kritika. Kad se sve završi, analiziraću sve to, ali sam sada skoncentrisan na naredni meč – napisao je Raonić u svom blogu nakon pobjede u četvrtfinalu protiv Berankisa.

Raonić je dodao da je liep osjećaj što je stigao do završnice turnira u San Hozeu.

- Lijep je osjećaj biti u mom prvom polufinalu, ali slijedi novi meč. Moram da se pripremim kao što sam to uradio na svim mečevima ove nedjelje. Na turniru su ostali sve samo odlični igrači. Ja sam najviše skoncentrisan na ono što ja treba da uradim, ali sam pomalo gledao i ostale. Lijepo je gledati Hjuita, Del Porta i ostale kako igraju. Sa Verdaskom sam trenirao posljednjih mjeseci, tako da poznajem sve te igrače. Ali, ponavljam, ja sam fokusiran na moju igru – napisao je Raonić prije nego je saznao da se bez borbe plasirao u finale tunira.

Rođenin Podgoričanin se, između ostalog, osvrnuo in a naredni turnir na kojem će nastupiti, u Memfisu.

- Danas je izašao žrijeb za prvo kolo Memfisa, i rekli su mi sa kim ću igrati u prvom kolu (Verdasko), ali sam sada mislima samo u San Hozeu. Za mene je prioritet da razmišljam od meča do meča – dodao je, između ostalog, Raonić u svom blogu.

Nagradni fond turnira u San Hozeu iznosi 531 hiljada dolara.

Bonus video: