Ne vodi majku na turnire

Marej ima sve karakteristike potrebne da bude šampion, tu su samo potrebne manje izmjene
0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: REUTERS
Endi Marej, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.02.2011. 01:25h

Legendarni njemački teniser Boris Beker, trostruki osvajač Vimlbdona, dvostruki šampion Australijan opena i US Opena 1989. godine, otkrio je petom teniseru svijeta Endiju Mareju način na koji može doći do osvajanja nekog od Gren slem turnira, a to je da mora da prestane da vodi majku Džudi na mečeve.

- Marej ima sve karakteristike potrebne da bude šampion, tu su samo potrebne manje izmjene. Da li je potrebno da njegova majka i cijela svita budu uz njega na tribinama svaki put? Mislim da ne, jer to sama stvara nervozu i dodatni pritisak na njega! Možda bi uz njega trebao da bude neko ko je već osvajao Gren slem i ko zna kako se do toga dolazi - rekao je Beker.

On je još dodao bi Marej mogao da razmisli o angažovanju Tonija Rouča, koji je u bogatoj karijeri radio sa Ivanom Lendlom, Patrikom Rafterom i Rodžerom Federerom.

Da bi saradnja bila moguća, naravno ako ga Britanac pozove, potvrdio je i sam Rouč izjavom da bi volio da od Endija Mareja napravi Gren slem šampiona.

Marej do sada nije osvojio nijedan Gren slem turnir. U Melburnu je 2010. i 2011. igrao finala, ali je oba puta poražen, kao i US Open 2008. godine. Na Vimbldonu najbolji rezultat su mu polufinala 2009. i 2010, a na Rolan Garosu je bio četvrtfinalista prije tri godine.

Bonus video: