Raonić gazi rivale i uči od Pita Samprasa

Miloš Raonić lako savladao Belgijanca u prvom kolu, a poslije meča otkrio da mu je glavna motivacija bio razgovor sa legendarnim Pitom Samprasom
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: REUTERS
Miloš Raonić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2011. 10:22h

Nakon velike igre na Australijan openu Miloš Raonić je nastavio u sjajnom ritmu, a na turniru u San Hozeu je već eliminisao četvrtog nosioca Ksavijera Malisa (6:3, 6:4). Ubrzo poslije meča sa Belgijancem i još jednog velikog trijumfa, priznao je ko mu je bio glavni motivator - prije nego što je izašao na teren vodio je razgovor sa slavnim Pitom Samprasom.

- Sreo sam se sa Samprasom, osjećaj je bio nevjerovatan, neopisiv. Dao mi je nekoliko jako korisnih savjeta i za mene je to veliko iskustvo. Mnogo mi znači, Pit je moj idol - napisao je Raonić na svom blogu.

A Sampras je nakon razgovora sa mladim Kanađaninom crnogorskog porijekla definitivno imao šta da vidi kada se preselio na tribine - 20-godišnji Raonić je ispucao 20 as poena, pa favorizovani Malis nije imao šansi. Raonić će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Džejmsa Blejka, a meč je zakazan za večeras (jedan sat i 45 minuta poslije ponoći).

- Blejk? Lijepo je kada igrate protiv igrača koje ste donedavno gledali na velikim turnirima. Mislim da sam u prednosti - bolje poznajem ja njega, nego on mene - istakao je Raonić.

Blejk, inače, u San Hozeu igra prvi turnir još od oktobra, jer ima velikih problema sa povredom koljena i ramena.

Bonus video: