Đoković u finalu!

Fenomenalni meč na “Rod Lejver areni” bio je prepun sjajnih poteza, a obilježio ga je nevjerovatan preokret Đokovića u 2. setu. Naime, Fedeks je vodio 5:2, ali je 23-godišnji Beograđanin vezao pet gemova i stigao do velikih 2:0
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters, Reuters
Đoković, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 27.01.2011. 11:07h

Istorija se ponovila - nakon tri godine, Novak Đoković je ponovo igrao polufinale Australian opena protiv Rodžera Federera. I danas je, kao i u pohodu na svoju jedinu grend slem titulu, savladao najtrofejnijeg tenisera svijeta svih vremena sa 3:0. Tog 25. januara 2008. bilo je 7:5, 6:3, 7:6, a tri godine i dva dana kasnije odigran je samo gem više - srpski as je nakon tačno tri sata igre slavio sa 7:6, 7:5, 6:4.

Fenomenalni meč na “Rod Lejver areni” bio je prepun sjajnih poteza, a obilježio ga je nevjerovatan preokret Đokovića u 2. setu. Naime, Fedeks je vodio 5:2, ali je 23-godišnji Beograđanin vezao pet gemova i stigao do velikih 2:0. I u trećem, ispostavilo se i posljednjem dijelu igre, Đoković je imao brejk prednosti, maestro iz Bazela je izjednačio na 4:4, ali je Novak odmah uzvratio brejk i onda na svoj servis iskoristio treću meč loptu.

- Osjećao sam veliki pritisak. Ovo je jedan od najboljih mečeva koji sam odigrao u posljednje vrijeme, u kojem sam morao da iskoristim svoje šanse. Gubio sam 5:2 u 2. setu, da sam izgubio taj dio igre samo bog zna u kojem pravcu bi meč otišao - rekao je Đoković.

Čuveni američki teniser Džim Kurijer, koji radi radi intervjue na terenu za australijsku televiziju “Seven network”, pitao je 23-godišnjeg Beograđanina da li će sjutra doći na “Rod Lejver arenu” da gleda drugi polufinalni meč između Endija Mareja i Davida Ferera.

- Gledaću ga iz kreveta i ješću kokice - u šali je istakao Đoković. - David je odigrao nevjerovatan meč protiv Nadala, Endi je u fenomenalnoj formi. Protiv jednog od njih dvojice ću igrati finale grend slema, u kojem je sve moguće.

Prvi put od 2003. godine, Federer nije aktuelni osvajač nijednog od četiri pehara na grend slemovima. Rolan Garos, Vimbldon i US openu su u vlasništvu Rafaela Nadala, a tron u Melburnu je danas ostao upražnjen...

- Đoković je igrao sjajno, ja sam bio loš. Ovo je veliko razočaranje i udarac za mene. Žao mi je što neću braniti titulu, ali Novak je bio briljantan i zaslužio je da pobijedi. To moram da prihvatim i da krenem dalje - rekao je 29-godišnji Švajcarac.

Na pitanje ko će osvojiti titulu, Fedeks je poručio:

- Sviđa mi se Marej. U svakom slučaju, finale će biti sjajno, jer Novak igra odlično. Ne znam šta će se desiti, pitanje je da li će Endi održati nivo forme, ali ne treba zaboraviti da mu je prva prepreka Ferer, koji je igrao sjajno protiv Nadala.

Bonus video: