Ferer eliminisao povrijeđenog Nadala!

"Neuništivog" Nadala uništila povreda zadnje lože - Ferer je bez problema slavio u tri seta (6:4, 6:2, 6:3). U polufinalu igra protiv Endija Mareja
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2011. 11:49h

Prva velika senzacija na Australian openu - sedmi nosilac David Ferer eliminisao je u četvrtfinalu prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala. Meč je odlučen u tri seta (6:4,6:2,6:3), a presudila je Nadalova povreda, koji je cijeli meč odigrao sa grčem u licu.

- Ja sam svoj dio posla odradio kako treba. Da Rafa nije bio povrijeđen, sigurno da ovaj meč ne bi trajao samo tri seta. Ali, ja sam morao da održim koncentraciju, uprkos povredi Nadala, nisam razmišljao o njemu, već o sebi i svojoj igri - rekao je Ferer, koji će u polufinalu igrati sa Endijom Marejem.

Španac vjeruje da će i u polufinalu imati šta da pruži.

- Ove dvije nedjelje su zaista bile sjajne za mene, vjerujem da ću odigrati dobro i u polufinalu. Hvala ljudima koji me podržavaju, daću sve od sebe - dodao je španski teniser.

A Nadal? Očito da jedino povrede mogu da ga zaustave, a sada je bol u zadnjoj loži bio toliko jak da je već nakon početna dva gema bilo jasno da prvi reket svijeta nije u mogućnosti da pruži maksimum. Neki su očekivali da će da preda meč, neki da će da se izvuče i iz ove situacije, ali su umjesto toga dobili - Nadalovo mučenje i odličnu partiju Ferera, koji je napravio čak 44 vinera (naspram 19 protivnika). Nadal je i povrijeđen čak tri puta oduzeo servis rivalu, ali to nije ništa u poređenju sa sedam koliko je iskoristio njegov zemljak.

- Ovo je težak momenat za mene. Nisam navikao da u ovako važnom meču ne mogu da igram na vrhunskom nivou. David je igrao dobro, to mi je još otežalo stvari. Kako sam se osjećao na terenu? Ne bih to sada govorio, ali je jasno da sam od starta imao probleme - kazao je Nadal.

Tako je velikan sa Majorke ispao na identičan način kao i prošle godine u Melburnu - i tada se u četvrtfinalu ispriječila povreda (doduše, ligamenata koljena) kada ga je savladao Endi Marej. Nadal je, takođe, propustio šansu da postane tek drugi teniser u istoriji koji je osvojio četiri grend slem titule zaredom - to je uradio samo Rod Lejver 1969. godine.

Bonus video: