Marej čeka protivnika u polufinalu

Endi Marej sa 3:1 bio bolji od ukrajinske senzacije Aleksandra Dolgopolova i u polufinalu čeka pobjednika španskog duela između Rafaela Nadala i Davida Ferera, koji je počeo prije nekoliko minuta
0 komentar(a)
Marej, Foto: BETA
Marej, Foto: BETA
Ažurirano: 26.01.2011. 09:17h

Endi Marej je stao na put jednoj od najvećih senzacija na Australian openu - Britanac je eliminisao Aleksandra Dolgopolova i sada mirno čeka epilog španskog duela na „Rod Lejver areni" između Rafaela Nadala i Davisa Ferera.

Marej je slavio sa 3:1 (7:5, 6:3, 6:7, 6:3) i tako nastavio san da ponovi (ili napravi korak više) prošlogodišnji rezultat, kada je igrao u finalu protiv Rodžera Federera.

- Svaki poen na meču je bio različit, priča za sebe. Teško je objasniti igru Dolgopolova, jer udara lopticu drugačije od svih ostalih igrača. Znam da ću morati da pružim bolju partiju u polufinalu, ali spreman sam, imam ritam i to je najvažnije - rekao je Marej, jedini igrač koji je prošle godine savladao Nadala na velikim turnirima (upravo u Melburnu).

Ukrajinac na kraju nije ni mogao bolje da prođe, jer je napravio čak 77 neiznuđenih grešaka. Previše da bi mu oprostio protivnik kao što je Marej.

- Tačno je, puno sam griješio. Ali, napad je bio moj način igre i uvijek će biti. Ipak, Melburn ću pamtiti dok sam živ - kazao je Dolgopolov, koji je eliminisao Žo-Vilfreda Congu i Robina Soderlinga.

Bonus video: