Vilijams predala, Kuznjecova eliminisala Enan

Jedna od favoritkinja je već završila nastup na Australian openu - prošlogodišnja finalistkinja Žastin Enan poražena je u dva seta (6:4, 7:6) od Ruskinje Svetlane Kuznjecove
75 pregleda 0 komentar(a)
Kuznjecova, Foto: Beta/AP
Kuznjecova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.01.2011. 10:40h

Žastin Enan je već završila nastup na Australian openu - prošlogodišnja finalistkinjaporažena je u dva seta (6:4, 7:6) od Ruskinje Svetlane Kuznjecove. Interesantno, Belgijanki je ovo prvi poraz na grend slem turnirima od Kuznjecove, ali i prvi u trećem kolu velikih turnira još od 2005. godine.

- Nemam opravdanje. Iako nisam 100 odsto spremna, ovo je bio jako loš meč za mene. Svetana je bila bolja, pravila sam previše grešaka da bih mogla da pariram tako dobroj igračici - rekla je Enan.

Kuznjecova je prekinula lošu tradiciju protiv nekada prve igračicve svijeta.

- Naši mečevi su uvijek bili uzbudljivi, ni ovaj nije izuzetak. Ipak, za mene je epilog mnogo bolji nego u prošlosti - kazala je Kuznjecova, koja će u narednom kolu igrati sa Franćeskom Skjavone.

Prva igračica na WTA listi Karolin Voznijacki se dosta mučila protiv Dominike Cibulkove. Ipak, Slovakinja je morala da pružu ruku nakon sat i po igre na „Rod Lejver areni” (6:4, 6:3).

Venus je branila čast sestara Vilijams u Melburnu, ali je sve bilo uzalud - i ona je, kao i Serena, morala da odustane zbog povrede. Amerikanka je predala meč Andrei Petković nakon samo četiri minuta igre i jednog odigranog gema u trećem kolu.

Marija Šarapova se polako vraća u stari ritam, to je pokazala i pobjedom nad Njemicom Julijom Gerges (4:6, 6:4, 6:4), dok je Viktorija Azarenka lako izašla na kraj sa Šanel Šipers iz Južne Afrike (6:3, 6:3).

Kod muškaraca, Rodžer Federer je nakon maratona protiv Žila Simona imao meč sa mnogo manje stresa - prepustio je samo sedam gemova Belgijanci Ksavijeru Malisu. Fedeks je ovim trijumfom postao teniser sa najviše pobjeda na Australijan openu (57) i time peskočio Šveđanina Stefana Edberga.

- Bilo je dobro, imam razloga za zadovoljstvo. Nikada nije lako izaći na teren poslije meča od pet setova, ali uspio sam. Sada treba malo da odmorim - istakao je Federer, koji će u narednoj rundi da se sastane sa Tomijem Robredom.

Endi Rodik je u sjajnom meču bio bolji od Robina Hasea (3:1), a Novak Đoković se zadržao na terenu samo 40 minuta. Nakon što je slavio u prvom setu (6:2), zemljak Viktor Troicki mu je predao meč zbog problema sa stomačnim mišićima. Naredni protivnik srpskom reketu je Nikolas Almagro - Argentinac je počistio Ivana Ljubičića sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:3).

Švajcarac Stanislas Vavrinka se poigravao sa Gaelom Monfisom (7:6, 6:2, 6:3), kao i Fernando Verdasko čiji je protivnik bio Japanac Kei Nišikori (6:2, 6:4, 6:3).

Rezultati - žene: Voznjacki - Cibulkova 2:0, Enan - Kuznjecova 0:2, Azarenka - Šipers 2:0, Šarapova - Gerges 2:1...

Muškarci: Federer - Malis 3:0, Rodik - Hase 3:1, Berdih - Gaske 3:0, Robredo - Stahovski 3:1...

Bonus video: