Nalbandijan nakon pet sati slomio Hjuita, Ana eliminisana

Argentinac David Nalbandijan dobio je maraton protiv domaćeg igrača Lejtona Hjuita, koji je na centralnom terenu u Melburnu trajao skoro pet časova!
0 komentar(a)
Ivanović, Foto: Reuters
Ivanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2011. 09:08h

Iako je prije samo desetak dana izjavila da napokon osjeća da je sposobna da osvoji jedan grend slem, Ana Ivanović se oprostila od Australian opena već u prvom kolu.

Bolja od srpske teniserke bila je 22-godišnja Ruskinja Jekaterina Makarova, 49. na WTA listi, koja je u dramatičnom meču slavila sa 2:1 (3:6, 6:4, 10:8).

- Presrećna sam. Nikada nisam igrala ovako dugačak meč. Ana je nevjerovatna igračica, a moja pobjeda je samim tim veća - izjavila je Makarova.

Srpska teniserka, koja je 2010. godinu završila u velikom stilu, najavivši povratak na stare staze, spasila je čak pet meč lopti prije nego što je Makarova fantastičnim forhend vinerom u 91. minutu meča realizovala šestu brejk-priliku u trećem setu.

Ana je ubjedljivo savladala Makarovu na prošlogodišnjem US openu, a ovo je njena prva eliminacija u prvoj rundi Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, u svom sedmom nastupu.

Belgijanka Kim Klajsters je neočekivano lako dobila nekadašnju broj jedan na WTA listi, Dinaru Safinu, a rezultat 6:0, 6:0 najbolje govori o „otporu” koji je pružila Ruskinja.

- Očekivala sam da će moja protivnica igrati bolji tenis - požalila se Klajsters nakon meča.

Rafael Nadal i Endi Marej su bez naprezanja riješili svoje preliminarne mečeve. U pokušaju da osvoji četvrti grend slem u nizu, Nadal na startu nije prepustio ni gem svom protivniku Markosu Danijelu iz Brazila, koji je zbog povrede koljena predao meč u 12. gemu (6:0, 5:0).

- Znače ovakvi mečevi, omogućuju vam da napredujete. Kada igrate protiv Federera ili Nadala, to je jedna brzina više u tenisu - kazao je Danijel.Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Amerikanca Rajana Svitinga. I Marejev protivnik se povukao zbog povrede, doduše u trećem setu - Karol Bek se požalio na bol u ramenu kod rezultata 6:3, 6:1, 4:2.

- Više volim kada odigram meč do kraja i pobijedim, ali ponekad mora i ovako. Najvažnije je da idem dalje - izjavio je Marej.

Robin Soderling je u tri seta završio posao protiv Italijana Potita Staraćea (6:4, 6:2, 6:2), dok je nekadašnji pobjedik US opena, oporavljeni Huan Martin del Potro, koji je odigrao samo tri meča u 2010. godini, slavio protiv Izraelca Dudija Sele (3:0.

Junak dana je apsolutno David Nalbandijan. Argentinac je dobio maraton protiv domaćeg igrača Lejtona Hjuita, koji je na centralnom terenu u Melburnu trajao skoro pet časova! Nakon nevjerovatnih obrta Nalbandijan je slavio sa 9:7 u petom setu.

- Protiv Lejtona ste spremni na čudesne mečeve, jer je pravi fajter. Bilo je sjajno biti dio ovog spektakla, odigrati meč u prvom kolu pred prepunim tribinama. Igrao sam sjajno, a mogao sam i da izgubim. Međutim, sve se završilo kako treba - rekao je Nalbandijan.

Momak iz Buenos Ajresa je imao meč loptu pri rezultatu 5:4 u odlučujućem setu, a Hjuit je kasnije prokockao dvije da završi maraton u svoj korist.

Raonić prošao prvo kolo!

U drugom kolu Australijan opena igraće i jedan Crnogorac, koji, doduše, nastupa za Kanadu. Riječ je o rođenom Podgoričaninu Milošu Raoniću, koji je u prvoj rundi bio bolji od Njemca Bjerna Faua sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6).Dvadesetogodišnji Raonić je trenutno 152. igrač na ATP listi, dok je njegov protivnik u prvom kolu znatno bolje plasiran (drži 86. mjesto).- Išao me je servis, kad god je trebalo sam pogodio. Srećan sam ovom partijom, načinom na koji sam pobijedio, a imaću makar još jednu šansu ovdje da dokažem da mogu da budem još bolji - rekao je Raonić, kojem je ovo prvi trijumf na grend slem turnirima.Kanađanin će u drugom kolu snage da odmjeri sa iskusnim Francuzem Mišelom Ljodrom.

Bonus video: