Tim preko Raonića do finala sa Federerom

Rafael Nadal zbog povrede nije ni izašao na megdan Federeru, dok je Tim u tri seta nadjačao Miloša Raonića (7:6, 6:7, 6:4).
1565 pregleda 0 komentar(a)
Dominik Tim, Foto: Beta/AP
Dominik Tim, Foto: Beta/AP

Rodžer Federer i Dominik Tim igraće u nedjelju u 20 sati po srednjoevropskom vremenu finale “petog grend slema”, kako mnogi nazivaju Masters u kalifornijskoj pustinji, Indijan Velsu.

Polufinalni dueli nisu ponudili teniski klasik - Rafael Nadal zbog povrede nije ni izašao na megdan Federeru, dok je Tim u tri seta nadjačao Miloša Raonića (7:6, 6:7, 6:4).

Teniski svijet priželjkivao je 39. susret možda i najboljih igrača koji su ikada uzeli reket u ruke, ali je od ranog jutra postojala sumnja. Posebno nakon Nadalove izjave da “ne može da garantuje da će biti u stanju da igra”.

Noć ranije, Španac je dva puta tražio medicinski tajm-aut i završio meč protiv Rusa Hačanova sa povezom ispod koljena.

Tako se prvi put u istoriji dogodilo da se duel Federera i Nadala okonča predajom jednog tenisera, bilo prije ili tokom meča.

Federer, koji je 4. na ATP listi, peti put u karijeri igraće protiv trenutno osmoplasiranog Tima. Bilans je 2:2 - Švajcarac je dva puta slavio na trvdoj, a Austrijanac na zemljanoj podlozi...

Bonus video: