Divna neumoljiva na ETA U16 "Kvarner Open-u"

Ratković je u žrijebu od 64 teniserke bila postavljena za šestu nositeljku, a u finalu je savladala najperspektivniju slovenačku igračicu Elu Nalu Milić sa 2:0
585 pregleda 0 komentar(a)
Divna Ratković
Divna Ratković

Veoma talentovana crnogorska teniserka, 15-godišnja Divna Ratković iz Bara, nastavila je seriju sjajnih rezultata osvajanjem prvog mjesta na renomiranom ETA turniru „Kvarner Open 2019“ u Rijeci, u kategoriji do 16 godina.

Ratković je u žrijebu od 64 teniserke bila postavljena za šestu nositeljku, a u finalu je savladala najperspektivniju slovenačku igračicu Elu Nalu Milić sa 2:0.

Deseti juniorski Kvarner Open odigran je na teniskim terenima kluba “Kvarner", uz učešće 200 mladih tenisera u obje konkurencije iz 25 zemalja.

“Kvarner open” treće kategorije za tenisere i teniserke do 16 godina, po broju učesnika je drugi turnir u Evropi u ovoj konkurenciji.

Divna, čiji je teniski trener Vojislav Dobrković, odlična je učenica OŠ “Jugoslavija” i svestrano je talentovana sportistkinja.

Kao članica AK Sanja, postiže vrhunske rezultate na tartan stazi, školski je prvak u šahu, bila je najbolja crnogorska teniserka u kategoriji U14 i članica državne reprezentacije u FED kupu.

Dobitnica je nagrade Ministarstva sporta iz Fonda za talentovane đake.

Bonus video: