Đoković: Uvijek pokušavam predstaviti Srbiju na najbolji način

"Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale", rekao je on
1412 pregleda 2 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je za francuski "Ekip" da se uvijek trudi da Srbiju predstavi u najboljem svjetlu. Đoković je za ovaj list govorio i o odrastanju u Srbiji, ratovima i okolnostima koje su ga oblikovale kao čovjeka.

Novak je istakao da ponekad nije siguran da li treba da se upušta u politiku, ali da se uvijek trudi da pomogne, prenosi RTS.

"Sve što radim, radim savjesno i odgovorno, cijelog sebe ulažem u to. Ne znam da radim stvari na pola. Uvijek pokušavam da pomognem i da predstavim svoju državu na najbolji način. Kada sretnem ljude u Srbiji, ja razgovaram sa njima, ali ne želim da se ograničim samo na svoju zemlju, da volim samo nju, a da mrzim ostale", rekao je Đoković.

Srpski teniser je na pitanje da li je njegovo slovensko porijeklo uticalo na karakter odgovorio:

"Postoje razlozi zbog čega smo rođeni na nekom mjestu u neko vrijeme. Moji korijeni su uticali na moj razvoj i tenis, naravno. Rastao sam tokom rata, pod bombama. Moramo sam da se borim dva puta da bih ustao. Na kraju, srećan sam što sam doživio sva ta iskustva, ali to ne bih rekao u to vrijeme, bilo je odvratno", dodao je Đoković.

Bonus video: