Nadal: Važna titula; Đoković: Ne želim da govorim kako je raspored uticao na ishod

Španski as je u prvom setu odigrao perfektan tenis, u drugom je reagovao Đoković, ali na kraju - ipak nije bilo dileme oko pobjednika
6739 pregleda 3 komentar(a)
Nadal i Đoković, Foto: Reuters
Nadal i Đoković, Foto: Reuters

Rafael Nadal nije dozvolio da na Rolan Garos ode bez trofeja.

U finalu Mastersa u Rimu savladao je Novaka Đokovića 2:1 (6:0, 4:6, 6:1), osvojio deveti trofej u "vječnom gradu", 14 godina nakon premijernog...

"To što sam prije 14 godina osvojio prvi trofej ovdje mnogo znači i mnogo govori. Ova titula mi je važna, ali mi je važnije da sam vidio da sam takmičarski spreman. Ako zadržim ovaj nivo, imam mnogo opcija za Rolan Garos", rekao je Nadal.

Španski as je u prvom setu odigrao perfektan tenis, u drugom je reagovao Đoković, ali na kraju - ipak nije bilo dileme oko pobjednika.

Prvi igrač svijeta imao je dva naporna meča, u četvrtfinalu sa Huanom Martinom del Potrom i polufinalu sa Dijegom Švarcmanom, imao je manje vremena za odmor od rivala.

"Uvijek poštujem pobjedu protivnika i ne želim da pričam o tome da li je raspored mečeva uticao na ishod", kazao je Đoković.

"Zadovoljan sam što sam uveo meč u treći set, s obzirom na to kako se odvijao prvi. Što se tiče Rolan Garosa, Rafa je prvi favorit", rekao je Đoković.

Bonus video: