Đoković: Imao sam drugačiji tretman, vjerovatno zbog zemlje i dijela svijeta iz kog dolazim

"Manje sam imao pažnje, podrške, medijske i sponzorske. To me je još više motivisalo. Ne želim da se žalim ili plačem nad svojom sudbinom, naprotiv, baš mi je drago što je tako bilo. To mi je dozvolilo da krčim put koji me je doveo do ovdje", rekao je Đoković
10078 pregleda 8 komentar(a)
Novak Đoković
Novak Đoković
Ažurirano: 01.06.2019. 22:23h

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnji meč na Rolan Garosu bio teži nego što to pokazuje rezultat protiv Salvatorea Karuza.

"Bilo je mnogo teže nego što je to rezultat pokazao", rekao je Đjoković novinarima poslije meča u Parizu.

Đoković se plasirao u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske pobjedom u tri seta nad italijanskim teniserom.

"Veoma me raduje jer sam pobijedio u tri seta jer su vremenski uslovi izazovni i nije bilo poželjno provoditi previše vremena na terenu. Trebalo mi je vrijeme da probijem otpor jer je protivnik igrao dobro od početka. Prijatno me je iznenadio svojom čvrstinom. Kako je meč odmicao tako sam se osjećao komfornije", kazao je Djoković.

Naredni rival biće mu njemački teniser Jan-Lenard Štruf.

"Njegov meč sa Bornom Ćorićem je bio izuzetno napet i uzbudljiv. Takvi su izvrsni za gledanje. Veoma bolan poraz za Ćorića. Štruf je pokazao mentalnu čvrstinu kada se lomio rezultat, servirao je izvrnsno. To je njegovo najjače oružje jer je visok i snažan. Nema problem da izađe na mrežu, preuzima kontrolu i izlazi na mrežu. Vjerujem da će sličnu taktiku primijeni protiv mene. Trudiću se da bolje zaštitim osnovnu liniju", naveo je Đoković.

Kao i u većini slučajeva tokom razgovora sa medijima, Đoković je upitan za mišljenje o raznim temama, a sada je bila izjava Iva Karlovića da bi srpski teniser bio smatran najvećim u istoriji da nije iz Istočne Evrope.

"Danas je drugačija situacija jer sam rezultatima zaslužio poštovanje i više pažnje od cjelokupnog sportskog svijeta. Činjenica je da sam imao drugi tretman, vjerovatno zbog zemlje i dijela svijeta iz kog dolazim. Manje sam imao pažnje, podrške, medijske i sponzorske. To me je još više motivisalo. Ne želim da se žalim ili plačem nad svojom sudbinom, naprotiv, baš mi je drago što je tako bilo. To mi je dozvolilo da krčim put koji me je doveo do ovdje", rekao je Đoković.

"Pogledajte moju karijeru u posljednjih 15 godina. Bilo mi je najbitnije da izvučem najvišu moguću motivaciju i snagu da pobijedim teniski meč i napravim izvrsnu svjetsku karijeru. U tome sam uspio. Sporedne stvari... To je sastavni dio mog karaktera i brenda. Cio moj tim učestvuje u izgradnji toga. Trudili smo se da izgradimo brend koji je prepoznatljiv, koji ima svoje vrijednosti i karakteristike koje prepoznaje sponzor koji će mi postati parner u životu. Ne mislim da sam u deficitu. Stvari su baš onakve kakve treba da budu", dodao je Đoković.

Bonus video: