Rolan Garos, 9. dan: Đoković - Štruf, Tim - Monfils, Fonjini - Zverev...

Đoković se sastaje sa Njemcem Štrufom, pobjednik tog para ukrstiće se u četvrtfinalu sa boljim iz duela Fonjini - Zverev
1879 pregleda 0 komentar(a)
Rolan Garos, Foto: GONZALO FUENTES
Rolan Garos, Foto: GONZALO FUENTES

Kada se odigraju svi mečevi 9. dana u muškoj i ženskoj konkurenciji, biće poznati parovi četvrtfinala - Rolan Garos ulazi u samu završnicu.

Kreće ono najuzbudljivije, a prvi reket svijeta Novak Đoković ima valjda još samo jedan meč u kojem je apsolutni favorit.

Njegov protivnik, danas oko 12.30 časova na glavnom terenu "Filip Šatrije" je Njemac, 45. na ATP listi, Jan-Lenard Štruf.

Njih dvojica će na teren čim se završi meč koji će otvoriti program na centralnom terenu, između Amerikanke Sofije Kenin i Australijanke Ešli Barti.

Nakon Đokovića i Štrufa, igra se možda i najinteresantniji meč dana u muškoj konkurenciji - sastaju se Austrijanac Dominik Tim i domaći ljubimac Gael Monfils.

Aktuelna osvajačica Rolan Garosa Simona Halep i mlada Poljakinja Iga Svjatek zatvaraju program na "Filip Šatrijeu".

Na stadionu "Suzan Leglen", prvi po rasporedu je meč dama između Čehinje Katerine Sinaikove i Amerikanke Medison Kiz (oko 11 sati).

Potom će se završiti duel koji je počeo sinoć, između Keia Nišikorija i Benoa Pera - Japanac je poveo 2:1 u setovima prije nego što je meč prekinut zbog mraka.

Ne prije 14 sati trebalo bi da počne duel Aleksandera Zvereva i Fabija Fonjinija, a Novak Đoković će, ako pobijedi Štrufa, tu saznati rivala u četvtfinalu.

Na "Suzan Lenglenu" danas igraju još Huan Martin Del Potro i Karen Hačanov, dok program zatvaraju dame - Amerikanka Amanda Anisimova i Španjolka Aliona Bolsova.

Bonus video: