Đoković: Biće promjena u tenisu

"Od ove godine imamo sat koji otkucava prije servisa, a primijetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani... Pokušavaju da naprave 'Velikog brata', ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promjena u bodovanju će doći na kraju", dodao je on
8067 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković ocijenio je da je u današnjem meču protiv Jana Lenarda Štrufa odlučujući trenutak bio brejk u prvom setu, posijle kojeg se promijenio tok igre.

"Drago mi je što nisam proveo mnogo vremena na terenu, jer to je i cilj kako se turnir bliži kraju - da budem što efikasniji. On je jako dobro počeo meč, dosta dobro servirao, imao dosta vinera, ali onda je došao taj presudni brejk na 4:3 u prvom setu i poslije toga se promenio tok meč", rekao je Đoković novinarima posle meča.

Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas pobijedio Njemca Jana Štrufa sa 6:3, 6:2, 6:2.

Za plasman u polufinale boriće se sa Aleksandrom Zverevom.

"Poslije brejka počeo sam da igram bolje, igrao sam i do tada dobro, ali sam podigao nivo za još jedan korak. On je počeo malo slabije da servira, a ja sam čitao bolje njegove servise. Uslovi za igru su bili teški, teren je bio sporiji, ali to je meni više odgovaralo protiv ovog protivnika", rekao je Djoković.

Najbolji teniser sveta često je tokom karijere dolazio do završnica turnira, a novinare je interesovalo da li za nastavak Rolan Garosa ima posebnu pripremu.

"Stvari su vrlo jednostavne, neću odstupati od dobrih stvari koje imam u igri. Neću praviti od nečega nešto što nije. Ne treba preuveličavati u umu dosadašnje rezultate i ne treba ništa posebno da radim. Bio sam dosta puta u ovakvim situacijama tokom karijere i znam šta mi je činiti", rekao je on.

Novinare je zanimalo da li se u budućnosti može očekivati određena promjena pravila u tenisu, odnosno da li se može skratiti boravak igrača na terenu u neizvesnijim mečevima, jer često traju više od četiri sata.

"Promene na početku obično naiđu na veliku osudu, ali ako se izdrži taj prvi nalet i ako je neki vizionari iza toga koji može da potkrijepi sve promjene i prikaže da je tako bolje, onda se obično svi na kraju zahvale na tome što se desilo", rekao je Đoković.

Dodao je da on "izuzetno poštuje i njeguje tradiciju", ali da vjeruje da će u tenisu doći do promjena, koje su neophodne zbog pažnje novih generacija.

"Na turniru "Naredne generacije" u Milanu imate priliku da testirate i implementirate nove stvari. Neke imaju više smisla, neke manje, makar iz moje perspektive, ali objektivno da bismo savremenim generacijama držali pažnju više mora doći do nekih modifikacija pravila. Ne treba mijenjati iz korena i to neće biti slučaj", rekao je Đoković.

"Od ove godine imamo sat koji otkucava prije servisa, a primijetio sam da su i kamere sada u prolazima, koridorima, čak i u svlačionicama i teretani... Pokušavaju da naprave 'Velikog brata', ali takvo je društvo i sve se ekranizuje i pokušava približiti publici u realnom vremenu. Do promjena u bodovanju će doći na kraju", dodao je on.

Bonus video: