Rolan Garos, 10. dan: Švajcarski derbi u Parizu

Federer - Vavrinka i Nadal - Nišikori u muškoj, Stivens - Konta i Matić - Vondrusova u ženskoj konkurenciji
1268 pregleda 0 komentar(a)
Rolan Garos 2019., Foto: GONZALO FUENTES
Rolan Garos 2019., Foto: GONZALO FUENTES

Rolan Garos ulazi u fazu kulminacije - desetog dana turnira, kreću četvrtfinalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prošlogodišnja finalistkinja Sloun Stivens otvoriće program na stadionu "Filip Šatrije", četvrtfinalnim duelom sa Britankom Džoanom Kontom - meč bi trebalo do počne oko 14 časova.

Nakon njih, na teren će Kralj šljake, 11-ostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal, koji je veliki favorit protiv umornog Keia Nišikorija - Japanca koji je dva posljednja meča na turniru dobio u pet setova, a čiji se duel osmine finala protiv Benoa Pera odužio na dva dana.

Bolji iz meča Nadal - Nišikori u polufinalu će se sastati sa pobjednikom duela koji će otvoriti program na stadionu "Suzan Lenglen" - oko 14 časova krenuće švajcarski derbi u Parizu, Rodžer Federer - Sten Vavrinka.

Duel zemljaka i velikih prijatelja privlači najveću pažnju desetog dana turnira. Mnogo uspjeha imao je Federer protiv Vavrinke u prošlosti, ali je jedan težak poraz doživio baš na Rolan Garosu - prije četiri godine, kada je Sten slavio bez izgubljenog seta u četvrtfinalu, kasnije i osvojio turnir.

Drugi meč na "Suzan Lenglenu" je drugi četvrtfinalni par u konkurenciji dama - Hrvatica Petra Martić pokušaće da napravi briljantan uspjeh i plasira se u polufinale, ali joj je protivnica neugodna Čehinja Marketa Vondrusova.

Bonus video: