Đoković: Meč sa Zverevom je bio veliki izazov

„U ovakvim situacijama morate da budete fokusirani, da vam koncentracija bude maksimalna na meč koji igrate, a ne da brinete i razmišljate o narednom protivniku”, naglasio je 32-godišnji Beograđanin
2020 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković na meču sa Aleksandrom Zverevom, Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters
Novak Đoković na meču sa Aleksandrom Zverevom, Foto: KAI PFAFFENBACH/Reuters

Novak Đoković se prvi put poslije 2016. godine, kada je ujedinio sve četiri grend slem titule, domogao polufinala Rolan Garosa.

I sada ima šansu da ponovi uspjeh iz 2015. i 2016, jer je aktuelni šampion Vimbldona, US i Australijan opena, a klasu je pokazao protiv Aleksandera Zvereva, kojeg je dobio 7:5, 6:2, 6:2.

Srpski as je bio na ivici ambisa u 1. setu, ali je na brejk rivala odmah odgovorio na isti način, izjednačio na 5:5, a onda dobio još pet narednih gemova i praktično odlučio meč.

„Zverev je dobro igrao, ovaj meč je bio veliki izazov za mene. Trebalo je da pronađem pravu poziciju, mjesto odakle ću da igram poene, kao i pravi ritam. Jako sam srećan što je brzo završen ovaj meč, nakon što smo imali dan više odmora”, rekao je Đoković, jedini igrač koji na Rolan Garosu ove godine nije izgubio set.

Nole je bio pod imperativom da što brže završi meč, jer već sjutra igra polufinale, s obzirom na to da u srijedu zbog kiše u Parizu nije bilo tenisa.

„U ovakvim situacijama morate da budete fokusirani, da vam koncentracija bude maksimalna na meč koji igrate, a ne da brinete i razmišljate o narednom protivniku”, naglasio je 32-godišnji Beograđanin.

Bonus video: