Nadal: Dolazim i po 13. titulu; Tim: Pokušaću i naredne godine

„Igranje na Rolan Garosu je san za mene. Od prvog finala 2005. do danas. Tada, prije 14 godina, nisam mogao ni da zamislim da ću biti na istom mjestu, sa istim peharom. Vratiću se i sljedeće godine, pokušaću ponovo da osvojim titilu“, rekao je Nadal
2855 pregleda 3 komentar(a)
Nadal sa peharom Rolan Garosa, Foto: Reuters
Nadal sa peharom Rolan Garosa, Foto: Reuters

Rafael Nadal je nastavio impresivnu dominaciju na Rolan Garosu – pobjedom nad Dominikom Timom osvojio je 12. titulu, 14 godina nakon premijernog trijumfa.

„Igranje na Rolan Garosu je san za mene. Od prvog finala 2005. do danas. Tada, prije 14 godina, nisam mogao ni da zamislim da ću biti na istom mjestu, sa istim peharom. Vratiću se i sljedeće godine, pokušaću ponovo da osvojim titilu“, rekao je Nadal.

Od Tima je bio bolji drugu godinu zaredom.

„Dominik je zaslužio da se nađe ovdje. Imao je šanse i da osvoji turnir, svaka mu čast na igri tokom cijelog turnira. Ne znam kakav je osjećaj izgubiti finale, ali ako ga jednog dana osjetim, neka to bude baš protiv Tima, koji je primjer sjajne osobe, vrijednog momka i velikog igrača“, rekao je Španac.

Tim je bio razočaran, ali svjestan od koga je izgubio.

„Dao sam sve od sebe, naravno da sam razočaran, ali igrao sam protiv nevjerovatnog Rafe. Čestitam mu od srca, ja ću pokušati i naredne godine“, kazao je Austrijanac.

Bonus video: