Divna Ratković i Matija Samardžić se nadaju pozivu u Evropski tim

135 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Nikolić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ivan Nikolić, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2018. 19:26h

Crnogorski reprezentativci uzrasta do 12 i 14 godina boravili su 15 dana u razvojnom kampu Evropske teniske asocijacije gdje su igrali i ETA juniorske turnire.

Selekcija do 14 godina koju predvodi Ivan Nikolić vratila se sa pet medalja - dvije srebrne i tri bronzane.

Na prvom turniru Matija Samardžić i Divna Ratković osvojili su bronzana odličja. Matija je savladao predstavnika Turske, Ataka Tarahana 6:3, 6:3, pošto je u polufinalu poražen od Kalina Ivanovskog iz Makedonije 6:3, 6:3. Mihailo Papović je poražen u prvom kolu od Viktora Markova iz Bugarske 6:1, 6:1.

U dublu, Papović i Samardžić takmičenje su završili u drugom kolu pošto je od njih bio bolji par iz Turske, Karahan/Atlamis 7:6, 6:1.

Kod djevijčica Divna Ratković je u meču za treće mjesto savladala Duru Jargmun Durgun iz Turske 6:2, 6:0. Ratković je u polufinalu poražena od pobjednice turnira, Aleksandre Simejeve 7:5, 3:6, 6:4.

Bojana Nikčević se zadovoljila učešćem u drugom kolu gdje je poražene od Turkinje Durgun 6:3, 6:2, koja je kasnije igrala za treće mjesto sa Divnom Ratković.

U dublu su Ratković i Nikčević briljirale i osvojile srebrnu medalju poslije poraza od Makedonki, Simejeve i Stojanove u tai brejku 6:1, 1:6, 10:8.

Na drugom turniru Samardžić je poražen u četvrtfinalu od Bugarina Ilijana Radunova 6:3, 6:2, dok je od Papovića u prvom kolu bio bolji Turčin Cem Atlamis 6:2, 6:1.

Naš dubl, Samardžić/Papović je uspio da se plasira u finale i okiti srebrnom medaljom poslije poraza u taj brejku od Atlamisa i Karahana iz Turske 3:6, 6:3, 10:6.

Divna Ratković je briljirala i na drugom turniru osvojivši bronzanu medalju poslije pobjede nad Moldavkom Juliom German 6:1, 6:2. Bojana Nikčević je zaustavljena od Jorman Durgun iz turske u drugom kolu 6:1, 6:1.

U dublu su Nikčević i Ratković poražene u polufinalu od kombinacije Kobidze i Cindzadze iz Gruzije 6:4, 6:4.

Razvojni kamp za tenisere do 12 godina je trajao od 7. do 12. marta, poslije čega je slijedio ETA turnir. Našu selekciju u sastavu Iva Lakić i Jovan Tomović predvodio je selektor Vojislav Dobrković. Iva Lakić, koja je bila najmlađi učesnik kampa poražena je u drugom kolu turnira od Turkinje Deniz Turan 6:0, 6:1, dok je Tomović poslije odličnih partija zaustavljen u osmini finala od Bjelorusa Marjana Draždoviča 6:2, 6:0.

U turnirskom dijelu je učestvovao i Balša Đoković koji je poražen u drugom kolu od Bruna Kokota iz Poljske 7:5, 6:1.

Kamp Evropske teniske asocijacije vodili su eminentni treneri Goran Ševčenko i Viktor Kabral. Svojim dobrim igrama Divna Ratković je uščla u konkurenciju za učešće u ITF timu Evrope, a istom se nada i Matija Samardžić.

Bonus video: