USPJEH CRNOGORSKOG TENISERA

Mario Aleksić savladao veliku nadu Švedske - Borga juniora

"Kada sam prvi put vidio Lea u pratnji njegovog oca, čuvenog Bjerna Borga, imao sam prvo želju da se fotografišem sa njima, ali me bilo stid da ih pitam", rekao je Mario, mlađi od izuzetno talentovane braće Aleksić
520 pregleda 0 komentar(a)
Mario Aleksić tenis, Foto: Privatna arhiva
Mario Aleksić tenis, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.03.2018. 16:23h

Na ITF "High Coast Kramfors Junior Challenge 2018" turniru, koji se od 12. do 17. marta održava u švedskom gradu Kramforsu, u dugom i do kraja uzbudljivom i neizvjesnom meču crnogorski teniser Mario Aleksić savladao je švedskog tenisera Lea Borga rezultatom 7:5, 5:7, 6:3.

Leo Borg slovi za veliku nadu švedskog tenisa, o čijoj budućnosti brižno vodi brigu njegov otac, petostruki šampion Vimbldona i legenda svjetskog tenisa Bjern Borg, kao i kompletna švedska teniska i sportska javnost.

"Posljednjih mjeseci, od kada je moj brat Bodin pošao da studira i igra tenis na koledžu u Americi, imao sam sreće da treniram i igram turnire po Skandinaviji. Kada sam prvi put vidio Lea u pratnji njegovog oca, čuvenog Bjerna Borga, imao sam prvo želju da se fotografišem sa njima, ali me bilo stid da ih pitam. Potom se otvorila šansa da igram dubl sa Leom, ali je on obećao drugom teniseru. Na kraju je ispalo najbolje, da igram protiv njega, da dam sve od sebe i da ga pobijedim", rekao je Mario, mlađi od izuzetno talentovane braće Aleksić.

U sudaru sa Borgom juniorom Mariju je bilo jako teško, pogotovo s psihološkog aspekta, s obzirom na to da Šveđanin ima jako veliku podršku na svom terenu i da se i van terena sve vrti oko njega (čak je u filmu glumio oca iz mlađih dana).

"Ja u Crnoj Gori, za sada, nemam tu sreću da se neko pobrine za moju profesionalnu tenisku karijeru iako sam svojim rezultatima više puta skretao i skrećem pažnju na sebe. Ali, idemo dalje, pa što bude... Moram da mislim na sljedeći meč i svaki naredni, pa da se nadam da će moj trud i podrška roditelja konačno zainteresovati nekoga ko će htjeti da nam pomogne da napravim velike rezultate", istakao je Mario.

U narednom meču Mario će se boriti protiv petog nosioca Šveđanina Johana Garpereda.

Preporučujemo za Vas