Ivanišević o Đokoviću: Tek sada će ga teško neko pobijediti

Osvajač Vimbldona 2001. godine ponovio je ono što su svi naglasili - titulu u finalu dobila je mentalna snaga srpskog tenisera
5608 pregleda 14 komentar(a)
Goran Ivanišević i Novak Đoković, Foto: HANNAH MCKAY
Goran Ivanišević i Novak Đoković, Foto: HANNAH MCKAY

Goran Ivanišević bio je sedam dana dio stručnog štaba Novaka Đokovića na putu ka vimbldonskom trofeju.

Proslavljeni hrvatski as morao je zbog ranije preuzetih obaveza da napusti London, najavio da bi saradnja mogla da se nastavi i iskreno rekao da osjeća da je zaslužan za Noletovu titilu.

"Bio sam na treninzima, bio sam na mečevima u prvoj nedjelji. Drugu sedmicu sam sve vrijeme bio na mobilnom, pričao sam sa svima. Neću biti bahat, ali ću trofej svejedno staviti u kućicu. Ustvari, biću ovaj put bahat. Staviću ga u biografiju, pa neka ga neko miče ako hoće. Ja ga neću micati. Mislim da sam jedan od rijetkih koji je Vimbldon osvojio kao igrač i kao trener. Nema ih mnogo, Beker sigurno, nisam siguran za Rošea, Edberg nije", rekao je Ivanišević za "Jutarnji list".

Osvajač Vimbldona 2001. godine ponovio je ono što su svi naglasili - titulu u finalu dobila je mentalna snaga srpskog tenisera.

"Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio. Stvarno je Đoković odigrao tri taj-brejka za "onu stvar". I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Nevjerovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve"", rekao je Ivanišević.

Đokoviću predviša još mnogo uspjeha...

"Noleta će sada biti jako teško dobiti. Odletjeće još više, kao da mu neko stavi dvije rakete, znaš već gdje".

Mnoge je iznenadila saradnja njih dvojice. "Ima 6.000 bodova ispred drugog. Pitamo se šta njemu još treba? Ali on je perfekcionista, a ima stvari koje može on još bolje. On je želeo da zna viđenje svoje igre na drugi način, na moj, jer sam radio taktike protiv njega, doduše neuspješno. Ja se držim teorije "Balkanca može trenirati najbolje Balkanac". Taj mentalitet, to mogu razumjeti samo ljudi s ovoga podneblja. Sigurno me nije uzeo bezveze", kazao je Ivanišević.

Bonus video: