Marej neće igrati singl na US Openu

Britanac je prvi put još od januara i meča na Australijan Openu odigrao jedan singl meč. U Sinsinatiju je na startu poražen od Rišara Gaskea
983 pregleda 0 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters
Marej, Foto: Reuters

Bivši broj jedan svjetskog tenisa, Britanac Endi Marej, odlučio je da ne igra u singlu na predstojećem US Openu.

Marej je prvi put još od januara i meča na Australijan Openu odigrao jedan singl meč. U Sinsinatiju je na startu poražen od Rišara Gaskea, 6:4, 6:4.

Britancu je isticalo vrijeme da odluči da li će zatražiti vajld kartu za učešće na posljednjem Grend slem turniru sezone i morao je da prelomi, prenosi B92.

On je rekao da nije osjećao bol tokom meča sa Gaskeom, tako da je barem što se tiče zdravstvene strane sve u najboljem redu.

"Nadali smo se da ću biti u prilici da zatražim vajld kartu. Htio sam da vidim kako izgleda opet igrati u singlu, prije nego što je zatražim, ali ipak sam zajedno sa članovima tima odliučio da je ne zatražim. Nisam htio da to uradim tokom dana, jer jednostavno nisam znao kako ću se osjećati poslije meča sa Gaskeom. Htio sam da budem korektan prema sebi, da pokušam da odigram nekoliko mečeva prije nego što donesem tako važnu odluku", kaže Marej.

On je najavio mogućnost da u singlu igra na turniru u Vinston Salemu, ali na US Openu će igrati samo u dublu i u miksu.

"Da sam uzeo vajld kartu i onda odlučio da ne igram, bila bi gomila pitanja o mom kuku, da li je sve u redu, u čemu je problem i slično. Čak i pored toga što je protiv Gaskea sve bilo u redu fizički, osjetio sam da su mi noge teške pred kraj meča, a to je nešto što se neće promijeniti barem još nekoliko nedjelja".

Kaže da je Gaske znao kako da iskoristi sve njegove slabosti.

"Mislim da sam bio dobar. Možda je moglo nešto da se odigra bolje, ali treba biti realan što se tiče toga kako igrate i udarate lopticu. Rišar pametno koristi uglove, jedan je od najboljih u tome. Zbog toga sam morao dosta da se krećem, a nisam to najbolje činio krećući se unaprijed. Naročito kada je igrao drop šot, bilo je momenata i kada nisam ni potrčao da stignem lopticu, ali to nije ništa novo i nema veze sa stanjem mojih kukova. Radio sam to nešto bolje pred kraj meča, čak sam i dobio nekoliko poena", zadovoljan je Endi.

Svjestan je da povratak u nekadašnju formu neće ići tako glatko.

"Nisam igrao singl sedam mjeseci. Čak i prije toga jedva da sam igrao. Nisam igrao mnogo toga u posljednjih 18 mjeseci. Biće potrebno vremena, nisam čak ni trenirao mnogo sve do prije nekoliko nedjelja. Treba vremena, nemoguće je vratiti se u formu za nedjelju dana i na jednom turniru. Bio je dug proces doći do ove tačke, ali da bih došao do one forme u kojoj želim da budem, trebaće mnogo vremena i mnogo napornog rada", zaključio je teniser.

Bonus video: