Ima 30 godina i karijera joj tek počinje - Buzarnesku šokirala Svitoljinu

Rumunka je šokirala djevojku koja se prošetala do titule u Rimu prije 10-ak dana i bila uz Simonu Halep prva favoritkinja po kladionicama za osvajanje titule u Parizu
59 pregleda 0 komentar(a)
Mihaela Buzarnesku, Foto: Reuters
Mihaela Buzarnesku, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.06.2018. 15:45h

Štefi Graf je sa 30 godina završila karijeru, a osvojila je 22 grend slem titule.

Jedna teniserka može za sebe da kaže da joj je sa 30 godina karijera tek počela - Mihaela Buzarnesku je na Rolan Garosu upisala prve tri pobjede na grend slemovima, a posebno je upečatljiva treća, jer je izbacila Elinu Svitoljinu (6:3, 7:5)!

Rumunka je šokirala djevojku koja se prošetala do titule u Rimu prije 10-ak dana i bila uz Simonu Halep prva favoritkinja po kladionicama za osvajanje titule u Parizu.

Buzarnesku je tek na US openu prošle godine prvi put došla do glavnog žrijeba grend slema, igrala je i na Australian openu, ali je oba puta ispala u 1. kolu od Karoline Voznijacki.

Prošle sedmice je u Strazburu osvojila prvu WTA titulu, a sada je priredila čudo protiv Svitoljine i izborila duel sa Medison Kiz, koja je izbacila Naomi Osaku (6:1, 7:6).

Heroina dana je i Julija Putinceva, koja je izgubila 1. set, u drugom imala 0:4, ali je preokrenula i porazila Ćijang Vang (1:6, 7:5, 6:4).

Najlakše je do osmine finala stigla Karoline Voznijacki, ubjedljivom pobjedom nad domaćom takmičarkom Polin Parmentije (6:0, 6:3).

Bonus video: