Đoković jači od bola i Londera

Najbolji tenser svijeta poslije dva sata i 15 minuta igre savladao je Argentinca Huana Ignasija Londera 3:0 (6:4, 7:6, 6:1)
11602 pregleda 1 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena.

Najbolji tenser svijeta poslije dva sata i 15 minuta igre savladao je Argentinca Huana Ignasija Londera 3:0 (6:4, 7:6, 6:1).

Već u prvom setu Đoković je imao problem sa bolom u lijevom ramenu - dva puta je tražio masažu, ali je na kraju bez većih problema uspio da eliminiše Argentinca.

"Ovo je nešto sa čime se već neko vrijeme nosim. Nije lako kada stalno osjećate bol, ali morate da nađete način da se sa tim borite, da skratite poene i da iskoristite svaku šansu do koje dođete ako do nje dođete. Nije prvi put da se suočavam sa ovakvim problemima", rekao je Đoković poslije meča.

Londero je, inače, prvi stigao do brejka u prvom setu, ali mu to protiv Đokovića nije bilo dovoljno. Prvi teniser svijeta taj dio igre dobio je 6:4.

Argentinac je u drugom setu krenuo još ubjedljivije nego u prvom, imao dva brejka viška, vođstvo od 3:0 i servis, ali je Đoković vezao pet gemova i servirao za set. Londero je, ipak, uspio da se vrati i i uvede set u taj brejk, u kojem je Đoković bio bolji.

U trećem setu srpski teniser je bio ubjedljiv za konačnih 3:0.

Nakon ove pobjede Đoković se izjednačio sa Pitom Samprasom po broju pobjeda na US openu - oba tenisera ostvarila su 71 trijumf u Njujorku. Najviše pobjeda ima Džimi Konors (98), slijede Rodžer Federer sa 86, Andre Agasi sa 79 i Ivan Lendl sa 73 trijumfa.

Protivnik Đokoviću u trećem kolu biće bolji iz meča u kojem se sastaju Dušan Lajović i Denis Kudla.

Bonus video: