Đoković odigrao samo jedan meč, fizički nespreman za takmičarski tenis

Đoković očigledno nije fizički spreman za napore takmičarskog tenisa, povratak na pravi kolosjek biće, očigledno, dug, naporan, težak i neizvjestan
112 pregleda 34 komentar(a)
novak đoković, Foto: Reuters
novak đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.03.2018. 22:23h

Novak Đoković je odigrao samo jedan meč u Indijan Velsu – umorni i iscrpljeni srpski teniser, koji se vratio na teren nakon operacije lakta, poražen je od Japanca Taro Danijela – 2:1 (7:6, 4:6, 6:1).

Đoković očigledno nije fizički spreman za napore takmičarskog tenisa, povratak na pravi kolosjek biće, očigledno, dug, naporan, težak i neizvjestan.

Đoković je dobro počeo meč, u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1, a kod rezultata 5:4 servirao za set.

Za nekadašnjeg Đokovića bio bi to lak zadatak, za Đokovića koji se vratio nakon krize, povrede i operacije nije bilo dovoljno.

Japanac je oduzeo servis rivalu, a u taj-brejku vodio 4:1, pa 4:3, a onda osvojio tri vezana poena za 1:0 u setovima.

U drugom setu, Đoković je poveo 4:3 na servis Danijela, a u desetom gemu prvo spasao dvije brejk lopte, a zatim iskoristio treću set loptu – 6:4.

Treći set je počeo sa dvije brejk šanse za Đokovića, pa čak četiri za Danijela, koji je u trećem gemu bez izgubljenog poena uzeo servis rivalu.

Srpski teniser je bio očigledno fizički inferioran, slabo se kretao, tome je doprinijela i visoka temperatura vazduha u kalifornijskoj pustinji, pa je Japanac bez problema ostvario najveću pobjedu u karijeri...

Bonus video: