SRPSKI TENISER O NASTAVKU KARIJERE

Đoković: Rekordi nisu važniji od porodice i zdravlja

"Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu", rekao je Đoković
6554 pregleda 7 komentar(a)
Đoković, Foto: Geoff Burke
Đoković, Foto: Geoff Burke

Novak Đoković je u intervjuu za američki CNBC poručio da ne želi da žrtvuje porodicu i zdravlje zbog rezultata.

On je ranije rekao da mu je jedan od motiva da dostigne rekord Rodžera Federera po broju Grend slemova - ima ih četiri manje od Švajcarca, a tri od Nadala.

Međutim...

"Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto odsto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, sa roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to", izjavio je Đoković u intervjuu za CNBC.

Na pitanje da li može da zamisli svoj život bez tenisa, rekao je:

"I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisaI kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji", kazao je Đoković.