„Nadal da se ugleda na Federera i igra manje”

Španac je bio primoran da šest vezanih turnira završi predajom ili odustajanjem, a već je odlučio da će propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2018. 15:38h

Povodom povrede Rafaela Nadala oglasio se njegov doktor istakavši da će Španac morati da bude oprezan, ali i da je cilj za povratak na teren sezona na šljaci.

Rafa i dalje zauzima drugo mjesto na ATP listi, odmah iza Rodžera Federera, a ispred Marina Čilića.

Španac je bio primoran da šest vezanih turnira završi predajom ili odustajanjem, a već je odlučio da će propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju.

Anhel Ruis Kotoro je u intervjuu za „Pais” pričao o najnovijoj prepreci Španca koja mu se desila iznenadno tokom treninga sa Adrijanom Manarinom, samo dan prije početka turnira u Akapulku.

„Kada bi trebalo da se takmičite, a na prvom treningu vam se to desi, naravno da će uticati na vas i biti teško. U pitanju je mišić, a ne tetiva, tako da je situacija mogla da bude mnogo gora. Problem je što se bol pojavio u zoni koja je već pogođena, ali to nije ništa neobično. Moramo da budemo optimistični, ali i realistični. Moramo da budemo što pažljiviji. Rafa će se vratiti kada se bude osjećao dobro”, rekao je Ruis Kotoro.

Zanimljivu izjavu dao je i sportski novinar Dejvid Lo, teniski analitičar, koji je istakao da bi Nadal trebalo da igra manje mečeva.

„Nisam siguran da može da izdrži igrajući iz sedmicu u sedmicu njegovim intenzitetom i ritmom na koje se do sada oslanjao. Mislim da će morati malo da se obuzda i da igra manje. Moraće više da se ugleda na Federera i njegov pristup”, naglasio je Lo.

Bivši broj jedan nada se povratku početkom sezone na šljaci na turniru u Monte Karlu, gdje je prošle godine savladao Alberta Ramosa u finalu.

Bonus video: