Maša Prijović - budućnost crnogorskog tenisa

Maša Prijović čak prema rejtingu ima mogućnost nastupa i na završnom Mastersu Teniskog saveza djevojčica do 12 godina, pošto je rangirana na osmom mjestu
1184 pregleda 0 komentar(a)
Maša Prijović
Maša Prijović

U susret završnom Mastersu najboljih osam crnogorskih teniserki, koji počinje 19. oktobra, uloga favoritkinje pripada 10-godišnjoj Podgoričanki Maši Prijović.

Opravdano, jer i sam pogled na bodovnu listu, na kojoj ima 292 boda više od prve pratilje, pokazuje da je velika nada teniskog kluba Nec bila dominantna tokom sezone.

Maša Prijović čak prema rejtingu ima mogućnost nastupa i na završnom Mastersu Teniskog saveza djevojčica do 12 godina, pošto je rangirana na osmom mjestu.

"Svakako da je još rano za to. Cilj je da se što bolje pripremi za takmičenje u svom uzrastu. Mašu je tenis zainteresovao od malena i već sa šest godina je počela da trenira kod trenera Aleksandra Tomića, sa kojim i dalje sarađuje. Pokazivala je izvanredan talenat i već sa devet godina je bila među najbojih devet u uzrastu do 12 godina. Ove sezone je igrala sjajno i kao prvorangirana će nastupiti na završnom Matersu od 19. oktobra, koji je planirano da se odigra u Ulcinju na terenima TK “Bellevue”, osim u slučaju da vremenske prilike ne uslove igru u zatvorenom prostoru i u tom slučaju bi Bar bio domaćin", kazao je Milan Prijović, otac supertalentovane teniserke.

A da je riječ o pravom teniskom biseru, Maša je dokazala na državnom prvenstvu djevojčica do 10 godina kada je u finalu prvenstva Crne Gore 10. juna izgubila samo gem.

"Jun je bio sjajan mjesec, pošto je Maša i u svom prvom izlasku na međunarodnu scenu, na “Haron kupu” u Beogradu slavila tri pobjede i plasirala se u polufinale. Ipak, završni Masters sigurno neće dočekati u takvoj takmičarskoj formi. Sada su prioretne školske obaveze, mada joj ne predstavlaju preveliki problem, jer sjajna je učenica i uz to, ima maksimalno razumijevanje u OŠ “Radojica Perović”. Teniski talenat bi joj uz sjajan uspjeh mogao biti i ulaznica za neki od prestižnih koledža, koji nudi uslove da talenat razvije na pravi način, ukoliko izrazi želju za profesionalno bavljenje sportom", zaključio je Prijović.

Bonus video: