Đoković u sporom ritmu do osmine finala Mastersa u Parizu, prošao i Nadal

Ne previše poznati Francuz Korentan Mute nije bio sposoban da iskoristi Đokovićevu slabu igru - 7:6, 6:4 za srpskog tenisera, koji sjutra igra protiv Kanađanina Kajla Edmunda
4080 pregleda 0 komentar(a)
Nije mu se baš igralo: Đoković tokom meča sa Muteom, Foto: CHARLES PLATIAU
Nije mu se baš igralo: Đoković tokom meča sa Muteom, Foto: CHARLES PLATIAU
Ažurirano: 30.10.2019. 21:56h

Novak Đoković je odigrao jedan od slabijih mečeva u posljednje vrijeme, ali sa druge strane mreže nije imao rivala sposobnog da to iskoristi - još uvijek prvi reket svijeta plasirao se u 1/8 finala Mastersa u Parizu, trijumfom protiv ne previše poznatog Francuza, 97. igrača na ATP listi Korentana Mutea (7:6, 6:4).

Usporeni Đoković bio je pred gubitkom prvog seta, Mute je imao brejk prednosti (vodio 5:3) i dvije set lopte.

Samo nekoliko minuta pristojnije igre bilo je dovoljno Novaku da natjera protivnika na seriju grešaka - da vrati brejk, izjednači na 5:5, a potom i dobije set u taj-brejku (7:2).

U drugom setu Đoković je dva puta oduzeo servis rivalu, potom i pretrpio brejk, te priveo meč kraju nakon ukupno sat i 47 minuta igre.

Srbin mora puno bolje, i vjerovatno će igrati bolje - sjutra ga u osmini finala čeka teži meč, a rival je Kajl Edmund. Kanađanin je u duelu 2. kola bio bolji od Argeninca Dijega Švarcmana - 7:5, 6:3.

U Đokovićevoj polovini žrijeba je i Grk Stefanos Cicipas, koji ga je eliminisao nedavno u Pekingu (danas savladao Amerikanca Frica sa 7:6, 6:3, kao i Dominik Tim, koji je u pravom maratonu bio bolji od Miloša Raonića (7:6, 5:7, 6:4).

Austrijanac Tim sjutra će u osmini finala igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je eliminisao Davida Gofana (7:5, 6:3).

Đoković se grčevito bori za ostanak na čelu ATP liste, a Rafa Nadal, koji je u drugom dijelu kostura, veoma je blizu da ga do kraja godine svrgne sa trona.

Nadal prošao u osminu finala pobjedom protiv Francuza Manarina (7:5, 6:4), a sjutra će igrati sa Stenom Vavrinkom.

Švajcarac je danas u jedanom od najzanimljivijih duela, u dva taj-brejka, eliminisao Hrvata Marina Čilića.

Bonus video: