Đoković: Prepun optimizma putujem na finale sezone u Londonu

Đoković u Parizu osvojio petu titulu u sezoni, ali i popravio rekord u kultnoj dvorani Bersi
1995 pregleda 0 komentar(a)
REUTERS, Foto: JB Autissier / Panoramic
REUTERS, Foto: JB Autissier / Panoramic
Ažurirano: 03.11.2019. 17:28h

Riječi jednog od najboljih tensiera svih vremena, Novaka Đokovića, da su igre u dvorani njegova specijalnost, već na startu Mastersa u Parizu je uzdrmala njegova neubjedljiva igra protiv Korentana Mutea.

Ipak, iz meča u meč Đoković je podizai formu, a u polufinalu i finalu je demonstritrao vrhunsku klasu, koja mu je i donijela naslov jednog od najboljih.

U dvorani Pariza, kultnom Bersiju, Đoković je podigao rekordni peti trofej, nakon što je za 65 minuta dobio Kanađanina Denisa Šapovalova.

Time je samo popravio lični rekord, jer niko drugi u Bersiju nije više od tri puta podigao trofej. Bio je to 34. Masters za Novaka i samo je jedan više osvojio rekorder, Nadal.

Đoković je, međutim, jedini u istoriji podizao pehare na svim turnirima iz masters serije.

"Odličan turnir za mene. Kako se približavao kraj bio sam sve bolji. Denis je takođe imao sjajnu nedjelju, sve je ovo za njega novo, pošto ej prvi put bio u finalu Mastersa. Danas je bilo ljepše i lakše za igru. Obojica smo dobro servirali. Ja sam bio čvrst i napravio sam brejkove u pravim momentima", rekao je Novak nakon meča.

On će sjutra izgubiti prvu poziciju na ATP listi, ali ima priliku da je vrati već nakon finala Mastersa u Londonu, koje počinje 10. novembra.

"Imam veliko samopouzdanje tokom čitave nedelje, osjećam se zaista dobro i spreman sam za London" - zaključio je Đoković.

Iako je zbog povrede upitan anstup Rafe Nadala u Londonu, Đoković ne može preuzeti prvo mjesto na kraju godine ako se ne palsira u finale.

A ide mu odlično, pošto je uz Dominika Tima jedini ove sezone osvojio pet pehara, uz Nadala i Danila Medvedeva podigao je dva pehara u masters seriji.

Bonus video: