Novak Đoković ostao bez trenera: Napustio ga i Štepanek

Poslije samo šest mjeseci saradnje, nekadašnji češki teniser i Đokovićev prijatelj, završio je saradnju sa srpskim teniserom
0 komentar(a)
đoković, Foto: Reuters
đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2018. 11:18h

Novak Đoković je ostao bez trenera - nakon Andrea Agasija, napustio ga je i Radek Štepanek.

Poslije samo šest mjeseci saradnje, nekadašnji češki teniser i Đokovićev prijatelj, završio je saradnju sa srpskim teniserom.

Šta je razlog ekspresnog rastanka sa Štepanekom biće, vjerovatno, uskoro poznato.

Đokovićev tim oglasio se kratkim saopštenjem, u kome navodi da će njegov prijateljski odnos sa Štepanekom "ostati na visokom nivou".

"Novak ostaje fokusiran i odlučan da se vrati jači i odlučniji, nakon povrede koja je uticala na njegovo samopouzdanje i igru", navodi se u saopštenju.

Andre Agasi je prije nekoliko dana, nakon objave da napušta Đokovićev stručni štab, rekao da se njih dviojica često nisu bili "saglasni oko nekih stvari".

Pojedini mediji su naveli da je njihovo neslaganje kulminiralo na jednom od treninga poslije Đokovićeve eliminacije sa Mastersa u Indijan Velsu i poraza od Japanca Tara Danijela.

Agasi je, navodno, bio nezadovoljan Đokovićevom formom i rekao mu da je najbolje da preskoči turnir u Majamiju.

Đoković ga nije poslušao, bio je čvrst u odluci da ide na drugi Masters, pa je Amerikanac prilično ljut napustio teren i odlučio da se više ne vraća.

Srpski teniser planira da učestvuje na Mastersu u Monte Karlu, koji počinje 15. aprila.

Bonus video: