Teniski rat i spektakl u Londonu: Tim srušio Đokovića i razbio sve projekcije

Austrijanac je nakon Federera dobio i Đokovića, 2:1 (6:7, 6:3, 7:6), čime je obezbijedio plasman u završnicu
14635 pregleda 13 komentar(a)
Dominik Tim, Foto: Reuters
Dominik Tim, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2019. 00:10h

Kakav meč u O2 areni, kakav teniski rat dva gladijatora i spektakularna pobjeda Dominika Tima u finišu za pamćenje protiv Novaka Đokovića.

Neočekivan rasplet - Đoković i Rodžer Federer u četvrtak od 21 sat boriće se za mjesto u polufinalu.

Tim je razbio sve projekcije, Austrijanac je nakon Federera dobio i Đokovića, 2:1 (6:7, 6:3, 7:6), čime je obezbijedio plasman u završnicu, prvi put u karijeri.

Od početka meča vidjelo se da je Tim spreman i u formi, ali kada je srpski teniser dobio set u taj-brejku, nakon velike borbe, izgledalo je da će, ipak, sve biti po planu.

Međutim, Tim je odmah stekao prednost u drugom setu, poveo 2:0, a do kraja seta nije dozvolio rivalu nijednu brejk loptu.

I u trećem je austrijski as diktirao ritam, čvrstinom i mirnoćom impresionirao, pa je tako, u drugom gemu, spasao tri brejk lopte, neutralisao sve pokušaje Đokovića.

Ipak, Đoković je, takođe, bio na prilično visokom nivou, vjerovao je da može da se vrati, što je uradio u šestom gemu, kada je, napokon, našao rješenje za Timov servis i izjednačio na 3:3.

Đoković je zatim u desetom gemu prijetio brejkom, stigao do 40:40, izgledalo je da je bliži da fantastičan meč završi pobjedom.

Međutim, Tim se opet izvukao iz opasnosti, a onda, izgledalo je, zadao završni udarac. Napravio je brejk sa nulom za 6:5, čekala se egzekucija u narednom gemu.

Ali, Đoković je sa druge strane, on rijetko poklanja pobjede.

Ni ovu nije poklonio, Tim je sve zaslužio.

Đoković se u život, uveo meč u novi taj-brejk, koji je počeo u naletu prethodnog gema - poveo je 3:1, pa 4:2...

Nije bio kraj, već tek početak. Tim je vjerovao do kraja, vezao tri poena i poveo 5:4, pred dva servisa.

U prvom je došao do meč lopte, koju nije iskoristio, ali jeste drugu na servis Đokovića i poslije dva sata i 50 minuta atomskog tenisa završen je spektakl na Temzi.

Bonus video: