Nadal na udaru rodnog grada i gradonačelnika zbog akademije: Povrijeđen sam kao čovjek

Danima se u lokalnim medijima provlače priče o Rafinim benefitima, a slavni teniser se obratio javnosti
3845 pregleda 2 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: AP
Rafael Nadal, Foto: AP

Neobična priča dolazi iz Španije, sa Majorke, iz Manakora – gradonačelnik tog grada i pojedini političari obrušili su se na Rafaela Nadala i optužili ga da je nelegalno i koristeći popularnost izgradio tenisku akademiju u svom gradu.

Migel Oliver, gradonačelnik Rafinog rodnog grada, rekao je da je Nadal bez svih potrebnih dozvola izgradio akademiju, a čak mu je prebacio da u je luci Porto Kristo njegova jahta usidrena po povoljnijoj cijeni od ostalih klijenata, iako on, kako je kazao Oliver, ne živi u Manakoru.

Danima se u lokalnim medijima provlače priče o Rafinim benefitima, a slavni teniser se obratio javnosti.

“Zaista nisam očekivao da ću ovakvih napada u mom gradu, za koji sam vezan, koji nikada nisam napustio, u kome sam odrastao i u kome ću živjeti. Uradio sam sve što sam mogao da Manakor i Majorku predstavim u najboljem svjetlu, uvijek sam sa ponosom isticao odakle sam. Što se tiče akademije – mogao sam da je otvorim negdje drugo u Španiji, imao sam ponude koje su bile bolje nego što sam dobio od Manakora, ali ne – njoj je mjesto u mom gradu. Sve je urađeno po zakonima, a optužen sam da ne plaćam porez, da nemam dozvole. Nisam do sada želio da se obazirem na takve optužbe, ali sam jako povrijeđen i uvrijeđen kao čovjek”, kazao je Nadal.

Bonus video: