Nadal otkrio tajnu slaganja bočica i koliko je reketa slomio u karijeri

"Ako ne znam šta da radim sa bočicama, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, ponavljam to, i postao je automatizam, tako da mogu da se skoncentrišem samo na igru i ono što me čeka", kazao je Nadal
4198 pregleda 2 komentar(a)
Nadal slaže bočice u pauzi, Foto: AP
Nadal slaže bočice u pauzi, Foto: AP

Rafael Nadal ima neobične rituale tokom mečeva.

Njegova priprema za servis je specifična, kao i njegova pedantnost u pauzama između gemova, kada bočice sa tečnošću slaže u gotovo savršenom redu, svaki put isto.

Zašto je to tako, objasnio je u intervjuu za američku TV stanicu CBS.

"Ako ne znam šta da radim sa bočicama, to bi značilo da u pauzama mogu da mislim o nečemu drugom, a ne o igri. Ovako, složim ih svaki put isto, ponavljam to, i postao je automatizam, tako da mogu da se skoncentrišem samo na igru i ono što me čeka", kazao je Nadal.

Takođe, za razliku od većine igrača, pa i onih najboljih, Nadal na terenu ne iskaljuje bijes i ljutnju na reketima. Na pitanje koliko ih slomio u karijeri, odgovorio je:

"Nijedan, nula. Na početku mi roditelji nisu dali da lomim rekete. Kasnije, shvatio sam da bi na taj način pokazao da ne vladam emocijama", kazao je Španac.

Bonus video: