Đoković: Najgore je prošlo, bilo je tužno gledati igrače, skupljače loptica

Kao i posljednjih godina, teniski svijet će uživati u njegovom rivalstvu sa Rafom Nadalom i Rodžerom Federerom
5649 pregleda 1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: AP
Novak Đoković, Foto: AP

Novak Đoković je u Melburnu sa ciljem da osvoji osmu titulu na Australijan openu, njegovom omiljenom Grend slemu.

Prvi zadatak je da dođe do 600. pobjede u karijeri - tu brojku će ostvariti ako na startu bude bolji od Njemca Jana Lenarda Štrufa.

Samo pet igrača u istoriji imaju 600 trijumfa.

„Takve prekretnice su definitivno velika motivacija. Zbog njih se ponosim onim što sam ostvario, ali i daju dodatni značaj stvarima za koje se tek borim. Ipak, postoje veći ciljevi od tih, ali takvi jubileji nisu beznačajni“, rekao je Đoković.

Kao i posljednjih godina, teniski svijet će uživati u njegovom rivalstvu sa Rafom Nadalom i Rodžerom Federerom.

„Godine zaista jesu samo broj – o tome su pričali i Rodžer i Rafa. To nije tek kliše, već nešto što sva trojica zaista mislimo. To je način na koji pristupamo karijeri i svakodnevnom životu. Lično, našao sam nivo da uravnotežim privatne obaveze i karijeru i održavam motivaciju i mentalnu pripremu na visokom nivou. Naravno, jedan od velikih motivatora je i rivalstvo sa Rodžerom i Rafom. Mislim da nas trojica inspirišemo jedan drugog i zahvalan sam što sam u eri sa dvojicom takvih velikana“, kazao je osvajač 17 Gren slem titula.

Ipak, nove generacije su sve bliže...

„Sve su nam bliži – to je očigledno. Medvedev se na US openu fantastično borio sa Rafom, Cicipas je bio odličan u Australiji prethodne godine, a Tim je dvostruki finalista Rolan Garosa. Bukvalno su jedan set udaljeni od velike titule. Nisam siguran da im uopšte nedostaje mnogo. Ono što će im biti najveći izazov je da održe konstantnost tokom 10 ili 15 godina, a to je ono što je Rafi, Rodžeru i meni donijlo najviše trofeja“, istakao je Đoković.

Srpski teniser je govorio i o problemima koji su zadesili Australiju, o uslovima u kojima će se tenis igrati.

„Iskreno, bio sam zabrinut zbog kvaliteta vazduha u Melburnu, koji je tokom nekoliko dana bio najzagađeniji na svijetu. Ipak, imao sam vjeru u taj grad i znao sam da se u njemu vrijeme brzo menja. Bilo je tužno vidjeti igrače i sakupljače loptica koji su se mučili tih dana“, istakao je Đoković.

"Sada je bolje, vjerujem da je najgore prošlo".

Bonus video: