Ivanišević u Kući slavnih: Sada želim da svjedočim kako Novak postaje najboljih svih vremena

Ivanišević i Martines postaće 258. i 259. stanovnici institucije koja slavi karijere najvećih teniserki i tenisera u istoriju
6077 pregleda 1 komentar(a)
Ivanišević i Đoković
Ivanišević i Đoković

Goran Ivanišević je uvršten Međunarodnu tenisku kuću slavnih, objavio je u utorak u Melburnu izvršni direktor te institucije Tod Martin.

Uz vimbldonskog pobjednika iz 2001., na svečanosti u američkom Njuportu, koja će biti održana 18. jula ove godine, u Međunarodnu tenisku kuću slavnih biće uvrštena i proslavljena španska teniserka Konćita Martines, koja je svoj jedini pojedinačni Grend slam naslov osvojila u Vimbldonu 1994. godine.

Ivanišević i Martines postaće 258. i 259. stanovnici institucije koja slavi karijere najvećih teniserki i tenisera u istoriju.

"Moj put započeo je u Splitu prije 41 godinu, a moj teniski put će završiti u Njuport. Imam pet mjeseci da uvježbam govor. Osjećaj je nevjerovatan. Nisam mogao poželjeti bolju partnerku za uvrštenje od Konćite. Ona je sjajna osoba i velika tenisačica. Čini se da sam nešto dobro napravio u teniskom svijetu. Bilo je mnogo uspona i padova, mnogo različitih puteva koje sam birao, ali na kraju se isplatilo. Ne mogu to dovoljno puta izreći, ali doista sam ponosan na ono što sam postigao i napravio u tenisu", rekao je Goran Ivanišević na konferenciji za medije u Melburn Parku.

Nakon osvrta na prošlost, Goran je rekao što je njegova buduća uloga u teniskom svijetu.

"Moj je izazov ostati u ekipi sa Novakom i pokušati da svjedočim kako postaje najbolji teniser u istoriji. U posljednjih devet godina on to statistički i jeste, i to ubjedljivo u svim kategorijama - daleko je ispred svih po Grand slem trofejima, pobjedama, osvojenim Mastersima. Još mu nedostaje nekoliko Grend slam naslova i mislim da će ih osvojiti. Koliko? To ne znam. Nadam se da će on i Nadal osvojiti više od 20. Guraju jedan drugoga, čine jedan drugoga boljim. S razlogom sam ovdje, s razlogom me izabrao", kazao je Ivanišević, koji je član Đokovićevog stručnog štaba.

Bonus video: