Đoković: Sve je bilo lakše nakon prvog seta, svaka čast Rodžeru što je izašao na teren

Šesti put zaredom Đoković je savladao Švajcarca na najvećim turnirima, posljednji poraz doživio je još na Vimbldonu 2012. godine
8792 pregleda 4 komentar(a)
Đoković, Foto: AP, AP
Đoković, Foto: AP, AP
Ažurirano: 30.01.2020. 13:49h

Novak Đoković će se u nedjelju boriti za osmu titulu na Australijan openu, nakon što je u polufinalu savladao Rodžera Federera sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:3).

Šesti put zaredom Đoković je savladao Švajcarca na najvećim turnirima, posljednji poraz doživio je još na Vimbldonu 2012. godine.

Federer je bio blizu osvajanja prvog seta, vodio je 5:3 i servirao, ali kada je Đoković preokrenuo i poveo, ishod meča je mogao da se nasluti.

"Moglo je da ode na drugu stranu u prvom setu. Rodžer je počeo dobro, a ja bio previše nervozan. Svaka mu čast što je izašao na teren, bio je očigledno povrijeđen, bilo je jasno da je daleko do maksimalnog nivoa", kazao je Đoković.

Prvi set je, istakao je Đoković, bio presudan.

"Nisam bio u dobrom ritmu na početku, više sam gledao kako se on kreće i u kakvom je stanju, a manje sam mislio o mojoj igri. Ponekad je bolje misliti manje, već igrati po osjećaju. Bilo je veoma važno što sam dobio prvi set, psihički je kasnije bilo mnogo lakše", kazao je Đoković.

U borbi za 17. Grend slem titulu u nedjelju ga čeka pobjednik meča Dominik Tim - Aleksandar Zverev.

"To su sjajni igrači, koji imaju visoke ambicije u karijeri i znam šta me čeka u finalu".

Bonus video: