Tim: Igram protiv kralja Australije, daću sve od sebe da dođem do trofeja

"Pokušaću da budem miran. Dva puta sam igrao protiv Rafe u finalima Rolan Garosa, sada sa Novakom - kraljem Australije. Daću sve od sebe, imam dva dana da se spremim i odmorim, da pokušam da dođem do trofeja", kazao je Tim
6185 pregleda 0 komentar(a)
Dominik Tim, Foto: AP
Dominik Tim, Foto: AP

Dominik Tim je drugi finalista Australijan opena, nakon pobjede nad Aleksandrom Zverevim do prvog Grend slem trofeja dijeli ga Novak Đoković.

Austrijanac ima mnogo razloga za optimizam, jer je od posljednjih pet međusobnih mečeva dobio čak četiri.

"Pokušaću da budem miran. Dva puta sam igrao protiv Rafe u finalima Rolan Garosa, sada sa Novakom - kraljem Australije. Daću sve od sebe, imam dva dana da se spremim i odmorim, da pokušam da dođem do trofeja", kazao je Tim.

U duelu sa Zverevim, Tim, čini se, nije bio na maksimalnom nivou, važnost meča je sputala da pokaže sve što može i koliko je opasan.

Povezani članci

31. Januar 2020.

Dominik Tim izaziva Đokovića za titulu u Melburnu

"Bio je ovo nezaboravan meč, tako neizvjestan. Sve mi izgleda nerealno, igraću u finalu Australijan opena. Detalji odlučuju u ovakvim mečevima, u drugom setu sam spasava nekoliko brejk lopti, bilo je lakše kada sam izjednačio".", kazao je Tim.

On je u četvrtfinalu bio bolji od Nadala...

"Nije bilo lako nakon meča sa Rafom, koji igra najintezivniji tenis na svijetu. Nije bilo lako da se oporavim, imao sam problem da se prilagodim, ali me tokom cijelog meča držao adrenalin i želja da dođem do finala".

Tim je u posljednja dva meča pokazao čvrst karakter, dobio je pet vezanih taj-brejkova - tri protiv Nadala i sada dva protiv Zvereva.

"Tu su uvijek šanse 50-50, ali sam dobro počeo svaki od njih. Dobiješ samopouzdanje u tim trenucima, osjećaš da imaš kontrolu što je veoma važno".

Bonus video: