ROBERT FARAH MOŽE NA TEREN

Teniski šampion oslobođen optužbi za doping

Međunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila je objašnjenje i navela da Farah ne snosi nikakvu krivicu za povredu anti doping pravila, prenio je BBC
2038 pregleda 0 komentar(a)
Robert Farah
Robert Farah

Kolumbijski teniser Robert Farah neće biti suspendovan, uprkos tome što je prekršio anti doping pravila.

Šampion Vimbldona i US opena u dublu suspendovan je u januaru pošto je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu. On je rekao da je u njegovim analizama pronađeno prisustvo anaboličkog steroida boldenona, pošto je u Kolumbiji pojeo kontaminirano meso.

Međunarodna teniska federacija (ITF) prihvatila je objašnjenje i navela da Farah ne snosi nikakvu krivicu za povredu anti doping pravila, prenio je BBC.

Farah je propustio ovogodišnji Australijan open, pošto su njegovi doping testovi bili pozitivni u oktobru, a potvrđeni u januaru.

On se obratio javnosti nakon što je bio obaviješten o pozitivnim rezultatima.

"Dvije nedjelje prije pomenutog testa, imao sam anti doping test u Šangaju koji je bio negativan. Takođe, najmanje 15 puta sam nasumično testiran tokom godine i svi rezultati su bili negativni. Po tvrdnjama Olimpijskog komiteta Kolumbije iz 2018. godine, ta supstanca se često može naći u kolumbijskom mesu i može da utiče na doping testove sportista", naveo je tada Farah.

Farah je osvojio 16 ATP titula u dublu.