Teniseri ljuti zbog pomjeranja Rolan Garosa za septembar: Ovo je ludilo, podmukla i sebična odluka

Biće to problem i za trenutno drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala. Španac je prošle godine osvojio Rolan Garos i US Open, što znači da će u kratkom roku braniti četiri hiljade poena.
4184 pregleda 3 komentar(a)
Brani titulu na Rolan Garosu: Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Brani titulu na Rolan Garosu: Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.03.2020. 11:24h

Odluka organizatora da drugi teniski grend slem u sezoni, Rolan Garos pomjere za septembar naljutila je najbolje tenisere svijeta.

Organizatori su juče odlučiili da usljed rizika od širenja epidemije koronavirusa turnir u Parizu bude na programu od 20. septembra do 4. oktobra.

Jedni su ljuti jer su odluku saznali iz medija, a drugi jer će se turnir na zemlji igrati samo nedjelju dana nakon finala US Opena u Njujorku, koji se igra na tvrdoj podlozi.

Biće to problem i za trenutno drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala. Španac je prošle godine osvojio oba turnira, što znači da će u kratkom roku braniti četiri hiljade poena.

"Ovo je ludilo. Najavljuje se da će Rolan Garos da se igra samo nedjelju dana posle US opena. Niko nije konsultovao igrače ili ATP. Ne pitamo se ni za šta. Vrijeme je", kaza oje Vasek Pospišil.

Dijego Švarcman je vijest saznao preko društvenih mreža.

"Ponovo... saznajemo vijest na Tviteru", napisao je Švarcman.

Direktor turnira u Akapulku Raul Surutusa je rekao da je ovakva odluka Rolan Garosa sebična:

"Za mene je ovakva odluka Rolan Garosa podmukla i sebična i samo pokazuje nadmenost koji imaju prema drugim turnirima na Turu, kao i nadmenost nad igračima jer ih nijesu konsultovali".

Bonus video: