Đoković: Nisam za vakcinaciju, ne bih volio da me neko primorava na to

Imam svoje razmišljanje tome (vakcinisanje protiv virusa COVID 19), a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam, kazao je Novak Đoković
2492 pregleda 8 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Andy Brownbill
Novak Đoković, Foto: Andy Brownbill
Ažurirano: 20.04.2020. 12:56h

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković kazao je da ništa više neće biti isto po završetku epidemije koronavirusa.

Posebno je pogođen njegov sport - tenis je bio prvi koji je otkazao nekoliko veliko takmičenje (Indijan Vels), a vjerovatno će biti i posljednji u kojem će se igrači vratiti na teren.

Najveći problem su putovanja - u tenisu su, obično, ma gdje se igrao turnir, veći broj tenisera - gosti.

"Stvari definitivno neće biti iste i pitanje je kada će se vratiti u normalu. Ovo traje i trajaće možda još ovoliko, a možda i duže. To je period koji svi treba dobro da iskoristimo da promislimo kako da nastavimo da pristupamo svojoj karijeri, profesionalnom životu... Za nas tenisere iziskuje mnogo putovanja. Po meni će to biti izazov broj 1, apsolutno", rekao je Đoković.

Srpski teniser govorio je i o eventualnom vakcinisanju protiv Covid-19.

"Lično, nisam za vakcinaciju i ne bih volio da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon, šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promijeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumio odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtjev za obaveznu vakcinu, koje još nema", istakao je između ostalog Đoković.