Nadal: Mit je da mogu da igram desnom rukom

"Tenis mogu da igram samo lijevom rukom, a fudbal isključivo lijevom nogom", otkrio je Španac
2427 pregleda 0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Rafael Nadal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.04.2020. 20:34h

Instagram lajv u vremenu samoizolacije i prekida sezone bijelog sporta, postao je popularno zanimanje tenisera, koji održavaju međusobne i veze sa svojim naviajačima, ali i govore o planovima i načinima rješavanja problema.

Novak Đoković i Endi Marej su počeli trend, a uključili su se međusobnom razmjenom mišljenja i dvojica najtrofejnijih igrača svih vremena - Rodžer Federer i Rafael Nadal.

I dok Švajcarca ne pogađa prekid sezone, čak mu ide u prilog nakon druge operacije koljena, Nadal je među gubitnicima, jer na vječitoj listi ima samo grend slem manje od Federera, a tur je prekinut baš pred njegov omiljeni Rolan Garos, koji je osvajao 12 puta.

Uprkos brojnim međusobnim duelima, egzibicionim mečevima ili učestvovanja u istim timovima, lajv je pokazao da o nekim stvarima dvojica velikana nisu nikada razgovarali.

Federer je tako pitao Nadala da li igra lijevom rukom zbog njega, pošto mu manje odgovaraju ljevoruki teniseri na terenu.

"To je mit da mogu da igram desnom rukom. Nastao vjerovatno zbog toga što pišem i sve radi desnom rukom, a počeo sam tenis tako što sam dvoručno udarao lopticu. Ipak, tenis mogu da igram samo lijevom rukom, a fudbal isključivo lijevom nogom", otkrio je Nadal.

Federer je nagovijestio kada bi mogao da završi karijeru.

"U slučaju da bude trebalo da treći put operišem koljeno, neću se više vraćati na teren. Operacija i oporavak u prvih mjesec i po su išli idealno, jer sam imao iskustva od prve operacije. Potom je proces usporio, a sada opet sve ide odlično. Ide mi u prilog i ova situacija, pa nema potrebe da bilo šta forsiram", istakao je Federer, koji će u avgustu napuniti 39 godina.

Bonus video: