Đoković: Federer je bio bolji, ali sam ključne poene odigrao kao nikad

To finale sa Federerom, uz još jedno u Australiji protiv Nadala 2012, najbolja je moja partija ikada. Sa tehničke strane, Rodžerov kvalitet igre je bio bolji, brojke to potvrđuju, ali sam u ključnim poenima odigrao kao nikad u karijeri - rekao je Novak za britanski „Skaj”
2094 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković slavi pobjedu u epskom duelu sa Rodžerom Federerom, Foto: Beta/AP
Novak Đoković slavi pobjedu u epskom duelu sa Rodžerom Federerom, Foto: Beta/AP

Novak Đoković je u razgovoru za britanski „Skaj” otkrio da mu je prošlogodišnje finale Vimbldona bio najbolji meč u karijeri.

Nakon četiri sata i 58 minuta i dvije nevjerovatno spašene meč-lopte na servis rivala, srpski as je savladao Rodžera Federera 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 u najdužem finalu u Londonu.

Bilo je to prvi put na Vimbldonu od 1948. godine da neki igrač spasi više meč-lopti i osvoji titulu. Uzgred, u tom duelu je prvi put u istoriji nezvaničnog prvenstva svijeta igran taj-brejk u 5. petu.

- To finale sa Federerom, uz još jedno u Australiji protiv Nadala 2012, najbolja je moja partija ikada. Sa tehničke strane, Rodžerov kvalitet igre je bio bolji, brojke to potvrđuju, ali sam u ključnim poenima odigrao kao nikad u karijeri - rekao je Novak.

Zanimljivo, Đoković je tada postao tek treći teniser u istoriji koji je osvojio više od jednog grend slema, a da je tokom turnira spasavao meč-lopte, poslije Roda Lejvera i Serene Vilijams.

Prvi put je to uradio na US openu 2011. godine, kada je takođe protiv Federera spasao dvije vezane meč-lopte na servis Švajcarca.

On se osvrnuo i na nastavak sezone, koji je pod upitnikom.

- Zvanični datum nastavka je 13. jul, ali je WTA otkazala već turnir u Kanadi. Moramo da vidimo kako će se razvijati situacija u SAD, jer bismo tamo trebalo da idemo u avgustu. Moramo da imamo jasnu situaciju, a trenutno je nemamo. Malo je vjerovatno da ćemo se vratiti na teren u julu - istakao je 32-godišnji Srbin, uz konstataciju da jedva čeka da se vrati takmičenju.

Bonus video: