PREKRŠENA PRAVILA

Izvinjenje Đokoviću: Loše smo protumačili mjere španske vlade

"Mi smo shvatili da je profesionalnim sportistima dopušteno treniranje i omogućili smo g. Đokoviću korištenje naših sadržaja. Nakon razgovora sa teniskim savezom pojašnjeno nam je da moramo čekati do 11. maja za korištenje sadržaja teniskog kluba", objavio je teniski klub u svom saopštenju
6363 pregleda 1 komentar(a)
Đoković, Foto: Michel Euler
Đoković, Foto: Michel Euler

Teniski klub "Puente Romano" iz Marbelje izvinio se prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, kojem je u ponedjeljak dopustio trening na svom terenu, iako prema mjerama obrane od širenja koronavirusa u Španiji, teniseri na to još nisu imali pravo.    

Đoković se povratkom na teniski teren pohvalio objavivši video na svom profilu na Instagramu, misleći da ne čini ništa protivzakonito, jer su u ponedjeljak na snagu stupile ublažene mjere, čime je određenim profesionalnim sportistima omogućeno ponovno treniranje.

No, na listi se nisu našli i teniseri, koji će na red doći 11. maja, što je objavom pojasnio i Špan teniski savez. Teniseri su mogli da treniraju individualno na otvorenim površinama, ali ne i u teniskim klubovima.  

"Mi smo shvatili da je profesionalnim sportistima dopušteno treniranje i omogućili smo g. Đokoviću korištenje naših sadržaja. Nakon razgovora sa teniskim savezom pojašnjeno nam je da moramo čekati do 11. maja za korištenje sadržaja teniskog kluba", objavio je teniski klub u svom saopštenju.

"To smo pojašnjenje podijelili s g. Đokovićem i dogovorili se da će nastaviti da trenira od tog dana. Žao nam je što smo krivim tumačenjem pravila, u dobroj namjeri, doveli g. Đokovića u nezgodan položaj", izvinilu su se iz kluba.

U ponedjeljak je, prema vlastitom priznanju, trenirao i Đokovićev veliki suparnik i drugi igrač svijeta Rafael Nadal. No, njegov je trening organizovan je na privatnom terenu pa je upitno je li Nadal prekršio pravila koja je donijela španska vlada.